Iohannis, detalii de culise despre "ziua fierbinte" in care si-a inceput drumul spre Cotroceni

Joi, 20 Noiembrie 2014, ora 15:45
3746 citiri
Iohannis, detalii de culise despre "ziua fierbinte" in care si-a inceput drumul spre Cotroceni

Presedintele ales al Romaniei, Klaus Iohannis, vorbeste despre momentul in care a fost desemnat candidat la alegerile prezidentiale din partea partidelor de dreapta, alianta ce avea sa poarte numele de ACL.

"Am fost desemnat candidat al dreptei la Presedintia Romaniei intr-un moment in care tara avea nevoie de o noua directie si o noua perspectiva. Imi amintesc ca era una dintre cele mai fierbinti zile din vara lui 2014, una dintre acele zile in care e totuna daca esti intr-un oras la tropice sau in capitala Romaniei.

Sedinta a inceput catre orele pranzului. Nu mai era timp, toata lumea astepta sa vada cine este candidatul dreptei. Venise momentul cand usile trebuiau sa se inchida", scrie Iohannis in volumul "Pas cu pas".

Cum mi-am petrecut revenirea lui Antonescu si marea batalie pe ravase colorate Reportaj

Iohannis povesteste ca alaturi de el se aflau toti acei oameni care l-au creditat cu increderea lor si la alegerile din partid: "personalitati puternice, oameni care au lasat ceva in urma, care si-au legat numele de cel putin o reusita".

"Faptul ca ei m-au ales drept candidat la presedintie si m-au desemnat sa ma lupt pentru proiectul unei Romanii competitive m-a onorat si mi-a insuflat o dorinta de a reusi mai mare ca niciodata. Au fost doi oameni carora am tinut sa le multumesc in mod special: domnului Vasile Blaga si domnului Catalin Predoiu. Primului, pentru tarie si perseverenta, celui de-al doilea, pentru modul elegant, cavaleresc, in care a inteles pozitia pentru aceasta desemnare. Nu m-am indoit in nicio clipa ca ma va sustine", continua fostul primar al Sibiului.

Ziua de 11 august in care a fost anuntata candidatura sa la functia de la Cotroceni, scrie Iohannis, a fost si "data la care democratia romaneasca a facut un mare pas, in premiera: a fost pentru prima data cand o coalitie politica de ampla anvergura a desemnat drept candidat la Presedintia Roamniei un cetatean roman, dar apartinand unei minoritati etnice. A fost dovada clara ca suntem o democratie care se scutura de prejudecati, o adevarata natiune de cetateni".

"Le-am promis atunci oamenilor care m-au sustinut ca am sa ma lupt pentru o Romanie care merita mai mult decat clientelism politic. Le-am promis, increzator si plin de convingere, ca si in Romania se poate. Ca e loc de mai bine, ca tara noastra nu e o exceptie in care nimic nu se leaga. Am intrat in cursa prezidentiala cu ferma convingere ca aici nu e altfel decat in statele europene. Ca se poate!", mai povesteste Iohannis.

A dat 3 ore autografe

Klaus Iohannis si-a lansat cartea, miercuri, la Targul de Carte Gaudeamus, in fata unui public foarte numeros. Presedintele ales al romanilor a dat, timp de trei ore, peste 2.000 de autografe.

Joi dimineata, Iohannis le-a multumit pe Facebook tuturor celor care au venit la lansare.

"Le multumesc miilor de oameni care au venit ieri la lansarea mea de la Targul de carte Gaudeamus 2014. Am fost profund miscat de acest val de simpatie. Le sunt recunoscator pentru efortul pe care l-au facut si pentru increderea nestirbita.

Vreau sa va asigur pe toti ca aceasta carte va avea si o a doua editie, completata si adaugita. Voi lucra in curAnd, dupa investire, la un capitol distinct in care voi vorbi despre oamenii pe care i-am intAlnit in aceste luni si care mi-au transmis gandurile lor, despre speranta Romaniei lucrului bine facut, despre incredere si despre aceasta poveste de succes care a fost campania mea pentru prezidentiale. Voi vorbi despre cum, pas cu pas, ne-am luat tara inapoi!", a scris pe Facebook Klaus Iohannis.

Saptamana aceasta, cartea lui Klaus Iohannis a intrat direct pe locul intai in topul eBooks, chiar daca a fost disponibila pentru cititori inca de pe data de 9 octombrie.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Iohannis candidatura prezidentiale, #Iohannis ales presedinte, #Iohannis carte autobiografica , #presedinte