Iohannis: Suntem in razboi impotriva PSD-ului care a incercat sa acapareze intregul stat

Sambata, 26 Octombrie 2019, ora 14:27
5760 citiri
Iohannis: Suntem in razboi impotriva PSD-ului care a incercat sa acapareze intregul stat
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a sustinut, sambata, la Sala Palatului, un discurs motivational in fata liberarilor, carora le-a cerut sa fie optimisti si entuziasti in campania electorala.

"Ieri (vineri - n.red.) a fost ziua Armatei. 75 de ani de la acel 25 octombrie 1944, cand la Carei a fost eliberata ultima palma de pamant romanesc, o adevarata sarbatoare a tuturor romanilor.

Am mers la Carei, unde am fost asteptat de o multume de oameni care s-au bucurat si de acel careu de oficialitati, care in mare parte nu s-au bucurat. Au fost acolo niste reprezentanti ai guvernului demis de voi.

Evenimentul in sine insa a fost de mare tinuta. I-am felicitat pe organizatori si la final evident s-au facut poze, multe, si am relatat intreaga poveste fiidca am avut o surpriza extrem de placuta dupa ce am coborat de pe scena.

Am facut poze cu unii militari si s-au adunat in jurul meu liberalii primari. Au venit si impreuna am facut cateva poze, am schimbat cateva cuvinte. Cel mai mult m-a impresionat privirea lor si felul in care mi-au spus: 'Domnule presedinte, va sustinam si va votam'.

Si acum, dragii mei, vreau sa vad la toti in sala aceeasi privire. Si acum, dragii mei, voi credeti ca vom castiga? Da, cum am castigat europarlamentarele. Vom castiga prezidentialele", le-a transmis Iohannis liberalilor plin de entuziasm.

Seful statului a adaugat ca este important sa le spuna oamenilor ceea ce vor sa faca cu Romania.

"Este foarte important sa spunem oamenilor ce vrem sa facem cu Romania. Voi stiti foarte bine din campaniile locale, sunteti presedinti de consilii judetene, primari, consilieri, si le spuneti oamenilor din fiecare localitate a lui ce doreste sa faca, fiecare explica electoratului cat de important este ca proiectele sa nu fie doar finantate, sa aduca ceva pentru comunitate.

Cand va intalniti cu cineva pe strada, primul lucru care va intreaba este: 'Domnule primar, dumneata crezi ca va castiga presedintele?'. Voi credeti ca voi castiga alegerile?", a continuat el.

Iohannis a mentionat ca este mult mai important sa convinga oamenii nu numai prin fapte, ci si prin optimism.

"Este extrem de important sa convingem oamenii nu doar prin fapte. Ca asta am invatat de cand am fost primar. Lumea asteapta foarte multe lucruri, strazi asfaltate, canalizare, apa curenta, locuri de munca, investitori straini. Dar a doua zi dupa ce ai terminat un proiect lumea zice: 'Bineinteles ca l-a facut, doar de aceea l-am ales'.

E nevoie de mai mult decat atat. E nevoie de optimism, entuziasm si convingere. Asta inseamna o campanie electorala. Oamenii trebuie sa isi doreasca sa va aleaga, sa ne aleaga pentru a face Romania normala. Noi venim dintr-o perioada foarte complicata pentru Romania", a adaugat presedintele.

Iohannis si-a continuat discursul vorbind despre democratia castigata prin jertfa.

"Democratia se castiga foarte greu. In Romania am castigat-o prin jertfa de sange, noi toti cei din politica avem datoria sfanta sa o pastram pentru romanii de azi, de maine si pentru generatiiile care vin dupa noi. Si de asta suntem in razboi impotriva PSD-ului care a incercat sa acapareze intregul stat.

PSD-ul nu a atacat doar statul, doar marile sisteme publice, nu doar democratia romaneasca, PSD-ul i-a atacat pe romani si pentru asta cineva trebuia sa ia partea romanilor si asta am facut eu cu voi.

Ne-am castigat libertatea, am instaurat democratia in Romania in ultimii 30 de ani, dar un iz de comunism tot mai simtim cand vorbim de PSD. PSD-istii sunt o forta politica, care din pacate a inhibat in perioade importante dezvoltarea Romaniei. Fara PSD am fi fost mult mai departe. Fara PSD nu ar fi fost nevoie sa spunea Emil (Boc - n.red.) ca dorim aceleasi conditii ca la Paris, Munchen. Le-am fi avut.

Romanii sunt un popor harnic. Ne-am fi ridicat la acelasi nivel, daca nu am fi avut piedica majora PSD. Dar PSD nu a fost invins. PSD-ul este un partid imens, adanc insurubat in toate structurile statului, iar resetarea statului roman, deschiderea caii spre Romania normala se poate face intr-un singur fel: prin vot", a punctat Iohannis.

Iohannis a adaugat ca doar printr-un vot romanii pot alege o conducere democratica in adevaratul sens al cuvantului, ca "numai prin vot ne eliberam de ramasitele comunsimului si de un PSD care a inhibat dezvoltarea Romaniei".

"Intr-o Romanie normala nimeni nu merge in piata publica la o demonstratie pasnica si sa fie batuti de jandarmi, intr-o Romanie normala romanii se intorc acasa ca majoritatea au plecat fiindca nu si-au mai gasit locul in Romania inhibata de PSDisti si atunci intr-o Romanie normala bunicii nu mai plang de dorul nepotilor, toti participa la viata sociala, toti se simt bagati in seama, fiecare om are valoare", a continuat seful statului.

"Explicati-le oamenilor sa voteze pentru democratie, pentru Romania normala", a incheiat seful statului.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Iohannis discurs liberali , #presedinte