Iohannis, dupa alegerile din R. Moldova: Romania le-a inteles mesajul si le va fi alaturi

Luni, 01 Decembrie 2014, ora 17:21
3009 citiri
Iohannis, dupa alegerile din R. Moldova: Romania le-a inteles mesajul si le va fi alaturi
Foto: Realitatea TV

Presedintele ales al Romaniei, Klaus Iohannis, isi exprima satisfactia ca alegerile din Republica Moldova s-au desfasurat in liniste si cu respectarea deplina a standardelor democratice in materie si felicita Guvernul de la Chisinau pentru felul exemplar in care a organizat acest scrutin.

"Cel mai important motiv de satisfactie provine insa din rezultatele care se prefigureaza. Ele confirma anticiparea noastra despre faptul ca majoritatea cetatenilor Republicii Moldova isi doreste o continuare accelerata a parcursului european al tarii lor", se arata intr-un mesaj al presedintelui ales Klaus Iohannis.

Rezultate partiale alegeri R. Moldova LIVE

Acesta afirma ca rezultatul alegerilor este limpede, respectiv ca electoratul isi doreste un guvern reformist, decis sa continue efortul de modernizare in sens european a Republicii Moldova.

"Cresterea economica, reforma justitiei si lupta impotriva coruptiei, protectia familiei si a celor dezavantajati, integrarea deplina in viata publica a minoritatilor nationale, cresterea calitatii invatamantului si independenta energetica, iata doar cateva din punctele esentiale care trebuie sa treaca de pe agenda cetateanului pe lista de prioritati a noului Guvern", a declarat presedintele ales al Romaniei.

Iohannis a adresat felicitari Partidului Liberal-Democrat din Moldova, Partidului Liberal si Partidului Democrat din Moldova si spune ca acestora le revine raspunderea de a continua drumul Republicii Moldova catre Europa unita.

"Vreau sa ii asigur pe toti cetatenii moldoveni ca Romania le-a inteles asteptarile si mesajul si ca le va fi mereu alaturi. Astept cu bucurie momentul unei noi vizite in Republica Moldova si inceputul colaborarii cu viitorul guvern pro-european de la Chisinau", a mai spus Iohannis.

Alegeri in R. Moldova: Vlad Filat incepe negocierile pentru o majoritate parlamentara

Cinci formatiuni politice au acces in Parlamentul Republicii Moldova in urma alegerilor de duminica, potrivit datelor oficiale furnizate luni de Comisia Electorala Centrala (CEC). Partidul Socialistilor din Republica Moldova (PSRM), Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Partidul Comunistilor din Republica Moldova (PCRM), Partidul Democrat din Moldova (PDM) si Partidul Liberal (PL) au depasit pragul electoral de 6%, urmand sa aiba reprezentare in noul legislativ de la Chisinau.

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#Iohannis mesaj moldoveni alegeri, #Iohannis alegeri parlamentare Moldova, #Iohannis alegeri Moldova , #presedinte