Iohannis: Exista o sansa rezonabila sa se schimbe guvernul prin motiune (Video)

Joi, 19 Februarie 2015, ora 23:24
4828 citiri
Iohannis: Exista o sansa rezonabila sa se schimbe guvernul prin motiune (Video)
Foto: hepta.ro

Presedintele Klaus Iohannis considera ca sunt sanse ca Guvernul sa fie schimbat printr-o motiune de cenzura, insa nu vrut sa spuna cand se va intampla acest lucru.

"Situatia evolueaza de asa natura ca exista o sansa rezonabila ca printr-o motiune de cenzura sa se schimbe Guvernul", a declarat, joi, Klaus Iohannis intr-un interviu pentru Digi24.

Intrebat daca aceasta schimbare se va produce pana la finalul sesiunii parlamentare, seful statului a spus ca "e o intrebare la care nu v-as raspunde, pentru ca nu as vrea sa fac speculatii".

Iohannis: Imi doresc un guvern PNL. Cu cat mai repede, cu atat mai bine (Video)

Klaus Iohannis a mai afirmat ca isi doreste un guvern condus de PNL, dar pentru Romania nu ar fi bine sa existe o cearta permanenta la varful statului.

"Schimbarea puterii este un act eminamente politic, care se petrece in Parlament. Colaborarea intre presedinte si premier in aceasta situatie este un act administrativ. Sunt doua lucruri diferite. Ca politician, imi doresc un guvern pe care pot sa il numesc al meu, condus de PNL, dar pentru Romania nu ar fi bine sa existe o cearta permanenta la varful statului si imi asum, chiar daca stiu ca multi nu vad asa, imi asum colaborarea institutionala pana cand se schimba Guvernul", a explicat Klaus Iohannis.

Ponta, noua reactie dupa ce Iohannis a spus ca doreste un Guvern PNL

In opinia sa, presedintele Romaniei nu este pus sa faca politica de partid, ci sa medieze intre institutiile statului.

"Presedintele nu este pus sa faca politica de partid, cum nu este pus sa faca si sa desfaca majoritati in Parlament. Acest film l-am avut si nu a functionat, presedintele este pus sa medieze intre institutiile statului si atunci cand e cazul sa fie arbitru sa spuna: stop, aici s-a gresit, dar presedintele nu e pus sa faca sau sa desfaca majoritatile.

Dar cand este o noua majoritate, este chemat sa nominalizeze prim-ministrul, asta e rolul presedintelui in viziunea mea si fiti sigur ca o sa il umplu", a conchis seful statului.

La finalul lunii ianuarie, presedintele Klaus Iohannis afirma ca isi doreste "cu cat mai repede, cu atat mai bine" un guvern PNL, cu care sa se simta "confortabil".

Seful statului a mentionat ca un guvern PNL reprezinta "varianta optima".

"Da, imi doresc un guvern PNL, nu fac niciun secret din asta. Una este ce avem acum: colaboram institutional corect. Alta este daca avem un guvern - acum sau in 2016 - cu care ma simt confortabil. (...) Acest guvern a fost aici cand am devenit presedinte, nici nu i-am ales, nici nu ii resping institutional", spunea la acea vreme seful statului.

I.O.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#schimbare Guvern, #motiune cenzura schimbare guvern, #Klaus Iohannis guvern pnl , #presedinte