Iohannis explica de ce i-a invitat pe Dragnea si Tariceanu de 1 Decembrie: Dupa functii, dupa merite...

Miercuri, 22 Noiembrie 2017, ora 19:38
9621 citiri
Iohannis explica de ce i-a invitat pe Dragnea si Tariceanu de 1 Decembrie: Dupa functii, dupa merite...
Foto: captura video Antena 3

Presedintele Klaus Iohannis a explicat, miercuri seara, de ce anul acesta i-a invitat pe Calin Popescu Tariceanu si pe Liviu Dragnea la parada de Ziua Nationala, in conditiile in care in 2016 acestia au lipsit de pe lista.

"Anul trecut, intr-adevar, nu am invitat pe toata lumea, fiindca am vrut sa subliniez ca exista oameni (Tariceanu si Dragnea - n.red.) care au probleme care, dupa parerea mea, sunt foarte mari. Insa am constatat, in acelasi timp, ca oamenii isi doresc ca la conducerea statului sa existe o buna intelegere.

Chiar daca nu intotdeauna este posibila aceasta buna intelegere, anul acesta, de Ziua Nationala, am hotarat sa invit oamenii dupa functii, dupa merite.

Daca cineva a fost ales parlamentar, are un merit ca a convins un numar de alegatori. Am dat lista de protocol, asa cum exista ea, si am invitat pe toata lumea", a declarat Klaus Iohannis de la Ploiesti, unde s-a deplasat miercuri pentru o dezbatere despre orasele din Romania.

Ministrul Apararii Nationale, Mihai Fifor, declarase luni, ca din informatiile pe care le avea, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu vor fi invitati la parada de Ziua Nationala.

"Nu as vrea sa comentez ce a fost anul trecut. In opinia mea, nu a fost un lucru in regula. Anul acesta, pe parteneriatul pe care il avem cu Administratia Prezidentiala, noi am comunicat o lista cu invitati. Invitatiile le adreseaza, oficial, Administratia Prezidentiala. Eu sper ca vom avea o parada de Ziua Nationala asa cum trebuie sa fie un eveniment cu totul si cu totul deosebit.

Din cate am inteles eu, vor fi invitatii pentru Camera Deputatilor, in speta domnul presedinte Liviu Dragnea, pentru domnul presedinte Tariceanu, la Senat. Nu cred ca vom avea probleme din acest punct de vedere", afirma Mihai Fifor.

Tot luni, Calin Popescu Tariceanu declara ca nu a primit din partea Administratiei Prezidentiale invitatie pentru a participa la parada de 1 Decembrie sau la receptia de la Palatul Cotroceni, precizand ca, si daca ar primi, nu s-ar duce sa stea alaturi de "acel domn care functioneaza la Cotroceni", "patronul statului paralel".

Marti, Liviu Dragnea spunea si el ca nu va participa la receptia organizata la Palatul Cotroceni cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei - 1 Decembrie. Intrebat de jurnalisti daca va lua parte la eveniment, Dragnea a spus: "Nici vorba la receptie".

In 2016, Liviu Dragnea, Calin Popescu Tariceanu si Victor Ponta nu au fost invitati de presedintele Klaus Iohannis nici la parada militara de 1 Decembrie, nici la receptia de la Cotroceni.

Citeste si

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Iohannis Ziua Nationala Dragnea Tariceanu, #Iohannis Dragnea Tariceanu parada 1 decembrie , #presedinte