Iohannis: Guvernul arunca in haos economia, toate se vor scumpi. E lacomia Guvernului PSD

Miercuri, 19 Decembrie 2018, ora 13:47
9713 citiri
Iohannis: Guvernul arunca in haos economia, toate se vor scumpi. E lacomia Guvernului PSD
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a sustinut, miercuri, o declaratie de presa, dupa sedinta CSAT, in care s-a aratat ingrijorat de noile taxe anuntate de ministrul de Finante. Seful statului a avertizat ca viata romanilor va deveni mult mai scumpa, pentru ca taxele pe care vrea Guvernul sa le adopte vor produce reactii in lant.

"N-au bani, nu stiu cum sa faca rost de bani si inventeaza pe picior tot felul de impozite si taxe. Total eronata aceasta abordare pesedista. E motiv de ingrijorare pentru toti romanii. Va face viata romanilor mai scumpa", a avertizat Iohannis.

Seful statului a cerut Executivului sa renunte la idee si sa se puna la masa cu patronatele, sindicatele si mediul de afaceri, pentru a gasi solutii viabile.

Totodata, Iohannis a insistat ca va participa la toate sedintele de guvern de acum incolo, pentru a se opune atat acestei ordonante, cat si celei pe Justitie, in care ar putea fi strecurate si amnistia si gratierea.

  • Guvernul introduce "taxa pe lacomie" la banci si anunta modificari la Pilonul II si la taxele pe viciu. Vor urma si alte masuri
  • Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, declaratia de presa a sefului statului

    - Am terminat astazi sedinta CSAT-ului.

    - Prima chestiune pe care as mentiona-o putin mai in detaliu e aprobarea planului de inzestrare a Armatei pe perioada 2019-2028.

    - Am aprobat fortele si mijloacele care se trimit in misiuni in afara statului roman. Avem cu 127 de militari mai mult decat in 2018. De la MAI pentru misiunile UE, OSCE, NATO si ONU vom avea 759 de militari si politisti in misiuni.

    - In 2019, Romania va participa cu un detasament de elicoptere militare la misiunea ONU de stabilizare din Mali.

    - Am luat in discutie propunerile de buget ale Ministerului de Finante. Mai multe detalii veti gasi in comunicatul pe care il vom da in scurt timp.

    - Cu totii am aflat ca Guvernul pregateste o OUG pentru noi taxe si impozite. Ma duce cu gandul la o afirmatie pe care a facut-o doamna prim-ministru la discursul inaugural. Spunea ca nu va introduce noi impozite si taxe. Iata ca nu a trecut niciun an si introduce.

    - Aceasta OUG nu a fost discutata cu partenerii, nu are o analiza la fundamentare, vine cu idei nemaiauzite pana acum. Arunca in haos economia.

    - Vom plati mai mult la gaze. In acelasi timp, am primit asigurari de la responsabili din domeniul telecomunicatiilor ca aceasta chestiune ii va afecta si pe ei si vom plati mai mult la telefonie. E doar inceputul. Pe scurt, ne asteptam ca toate sa se scumpeasca. Acesta va fi efectul ordonantei.

    - Auzim de taxa de lacomie. Lacomia Guvernului PSD.

    - Fac apel la Guvern sa se razgandeasca in privinta acestei OUG, sa o negocieze cu patronatele, cu sindicatele si dupa o analiza profunda si discutii sa revina cu o forma sustenabila.

    INTREBARI:

    Ati stabilit ce veti face maine, veti merge la sedinta de guvern?

    - Am discutat discutii in CSAT pe ordinea de zi, nu au existat alte discutii.

    Ce veti face maine?

    Asta o sa vedem maine. Aveti dvs agenda sedintei de guvern ca la noi nu a ajuns?! Guvernul nu stie ce face! De asta spun, asteptam sa vedem. Mie imi place sa am un plan, o agenda, sa stie toata lumea ce o sa se intample. Guvernului se pare ca nu-i place.

    In legatura cu criticile pe care le-ati adus acestei OUG, ati discutat cu ministrul de Finante sau aveti informatii in legatura cu motivul pentru care a aparut? Mai sunt bani de pensii si salarii?

    Raspunsul e destul de evident. PSD a anuntat acum cateva luni de zile ca nu va introduce noi impozite si taxe si acum vine cu o OUG intitulata "fel de fel" pentru a lua bani din economia privata. Este clar ca e o problema cu bugetul. Asa se explica si ca nu avem un proiect de buget pentru 2019. N-au bani, nu stiu cum sa faca rost de bani si inventeaza pe picior tot felul de impozite si taxe. Total eronata aceasta abordare pesedista.

    In acest moment bugetul poate intra in termen legal in Parlament?

    Putea si pe 1 noiembrie, nu am avut nicio intentie de a opri acest proiect foarte important. Avizul CSAT a fost dat imediat ce a fost solicitat.

    E si aceasta OUG motiv sa participati la sedintele de guvern?

    E motiv de ingrijorare pentru toti romanii. Va face viata romanilor mai scumpa.

    Veti merge la toate sedintele de guvern de acum incolo?

    Sigur!

    Ce sanse dati motiunii de cenzura?

    Eu le doresc mult succes si cred ca au sanse bune de reusita.

    Ati fi putut face mai mult prin implicarea dvs?

    Separarea puterii in stat nu inseamna sa nu mearga presedintele la Guvern. Si Guvernul si presedintele reprezinta latura executiva. Dar Parlamentul e puterea legislativa si nu e treaba presedintelui sa faca program Parlamentului, cum nici nu e treaba Parlamentului sa faca program presedintelui.

    Personal, imi permit sa am o simpatie fata de o parte, si o antipatie fata de o alta parte.

    Ati spus ca nu veti mai numi un premier PSD. Va mentineti?

    Da.

    In functie de decizia CCR, ce faceti cu numirile in Guvern?

    In functie de decizia CCR, voi lua o decizie dupa ce vom cunoaste decizia.

    Dar cu Dancila ati vorbit pe acest subiect?

    M-a intrebat colega dvs inainte. Am discutat doar punctele din CSAT?

    Promulgati Legea Pensiilor?

    Cand va ajunge la mine, o sa va spun cum il evaluez eu.

    Dar cea privind evaziunea?

    Sa ajunga la mine si voi lua o decizie.

    NB: Legea pensiilor si cea privind evaziunea au trecut azi de Parlament, votul final fiind dat in Camera Deputatilor, asa ca urmeaza sa ajunga la promulgare.

    Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
    Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
    Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
    Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
    Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
    Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
    #Klaus Iohannis CSAT decembrie 2019, #Iohannis reactie taxa lacomie , #presedinte
    Comentarii
    Poza copilul
    copilul
    rank 1
    :))))...baiatul asta,ride de noi ! se pare ca nu ia dat Veorica bani
    Poza copilul
    copilul
    rank 1