Iohannis: Hellvig e o persoana calma - ce se va intampla cu Florian Coldea

Joi, 19 Februarie 2015, ora 21:02
6817 citiri
Iohannis: Hellvig e o persoana calma - ce se va intampla cu Florian Coldea
Foto: Digi 24

Presedintele Klaus Iohannis a explicat ca Eduard Hellvig este o persoana "suficient de calma" astfel incat sa fie numita la sefia SRI. In plus, a explicat ce se va intampla mai departe cu actualul interimar, Florian Coldea.

Intr-un interviu difuzat, joi seara, de Digi 24, Klaus Iohannis a spus ca Hellvig este "o persoana suficient de calma sa fie numita" si ca "in etapa in care ne aflam acum, calmul este un lucru important".

"Cu emotii nu rezolvam nimic. Am cautat o solutie, am gasit pe aceasta", a mai spus Klaus Iohannis.

Acesta a fost intrebat si ce se intampla mai departe cu actualul interimar, Florian Coldea, apreciind ca acesta e adjunct SRI si ca "ramane adjunct SRI".

Eduard Hellvig, propus la sefia SRI: Va primi votul Parlamentului? - ce partide il sustin

Despre propunerea pentru conducerea SRI, presedintele a afirmat ca "trebuie un sef care duce Serviciul mai departe in zona europeana".

"Este nevoie de cineva care are suficienta autoritate si imagine suficient de buna ca sa ajute SRI in acest demers. Dl Hellvig are aceste calitati.

(...) Pentru nominalizarea sefului SRI nu am cautat un anume profil politic, nu vreau un profil politic, vreau un profil de civil", a subliniat seful statului.

Intrebat daca era o alta propunere pentru sefia SRI, acesta a precizat: "Este secundara aceasta chestiune. M-am decis asupra persoanei dlui Hellvig, am vorbit cu el, am facut o propunere".

"La SRI era nevoie de clarificare acum, dupa care voi aborda SIE", a explicat seful statului decizia de a face doar propunerea pentru succesorul lui George Maior.

Iohannis, despre propunerea pentru sefia SIE: Altadata, la momentul potrivit

Totodata, vorbind despre plecarea lui George Maior de la sefia SRI, Iohannis a spus ca acesta si-a scris demisia, i-a inaintat-o, iar presedintele acceptat-o.

Iohannis l-a propus pe Eduard Hellvig sef la SRI: Am cautat pe cineva pregatit

Presedintele Klaus Iohannis a sustinut o scurta declaratie de presa, joi seara, in care a anuntat ca l-a propus pe fostul ministru liberal al Transporturilor Eduard Hellvig pentru conducerea Serviciului Roman de Informatii.

Presedintele a spus despre Eduard Hellvig ca este o persoana care cunoaste actorii politici si care are suficiente cunostinte despre activitatea SRI, precizand ca "probabil" Parlamentul va lua in dezbatere propunerea saptamana viitoare.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Klaus Iohannis Hellvig SRI, #Hellvig propunere SRI, #Hellvig conducere SRI , #presedinte