Iohannis: In acest moment, bugetul Romaniei nu isi permite o reducere pe TVA

Marti, 17 Decembrie 2019, ora 14:42
3969 citiri
Iohannis: In acest moment, bugetul Romaniei nu isi permite o reducere pe TVA
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Klaus Iohannis a sustinut, marti, ca bugetul tarii nu isi permite, in acest moment, o reducere a TVA.

Declaratia vine in conditiile in care propunerea legislativa privind reducerea nivelului cotei standard de TVA de la 19% la 16% a primit, tot azi, raport favorabil in Comisia de Buget-Finante a Camerei Deputatilor.

Dupa o intrevedere cu noul ambasador al SUA in Romania, Adrian Zuckerman, seful statului a stat de vorba cu jurnalistii.

Acestia au evocat faptul ca PSD are in aceste zile anumite initiative menite sa impovareze bugetul, precum scaderea TVA sau dublarea alocatiilor, propuneri care nu au fost sustinute de social-democrati cat timp s-au aflat ei la guvernare, si nu liberalii.

"PSD incearca sa se reprofileze, dar din pacate merg dintr-o extrema in cealalta extrema, in loc sa se opreasca la mijloc. Sunt convins ca in Parlament aceste chestiuni vor fi dezbatute si discutate.

Eu contez pe intelepciunea politica a tuturor partidelor din Parlament. In final, pe cine sa ajute sa impovarezi un buget care deja are constrangeri semnificative?", a spus Iohannis.

El a subliniat ca in acest moment bugetul nu poate suporta o reducere a TVA.

"Nu, in acest moment, bugetul Romaniei nu isi permite o reducere pe TVA. In perspectiva, sigur, in anii care vor urma, este posibil sa discutam asa ceva, daca economia creste si lucrurile merg bine, dar de azi pe maine sa scadem TVA nu mi se pare un lucru bun", a evidentiat presedintele.

Precizam ca propunerea legislativa privind reducerea nivelului cotei standard de TVA de la 19% la 16% de la 1 ianuarie 2020 a primit, marti, raport favorabil din partea Comisiei pentru Buget-Finante a Camerei Deputatilor.

Proiectul aduce modificari Codului Fiscal si prevede, pe langa reducerea nivelului cotei standard de TVA de la 19% la 16%, si extinderea aplicarii cotei reduse de TVA de 5%, fata de cota redusa de 9%, pentru "livrarea de alimente destinate consumului uman si animal, animale si pasari vii din specii domestice, seminte, plante si ingrediente utilizate in prepararea alimentelor, produse utilizate pentru a completa sau inlocui alimentele".

Detalii aici - TVA redus la 16% a trecut de Comisia pentru Buget-Finante. Urmeaza votul in Camera Deputatilor

ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
Kaspersky, compania rusă de securitate cibernetică, a raportat recent activitățile unui grup de hackeri numit ToddyCat, care vizează organizații guvernamentale și militare din regiunea...
Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Anunțată recent, tehnologia ecranelor QDEL promite să revoluționeze industria televizoarelor, începând cu segmentul premium și extinzându-se treptat către gama de buget. În timp ce...
#Iohannis reducere TVA , #presedinte