Iohannis, incurajari pentru medici: Stim ca va este greu. Vor veni si zile mult mai grele

Marti, 31 Martie 2020, ora 15:08
9765 citiri
Iohannis, incurajari pentru medici: Stim ca va este greu. Vor veni si zile mult mai grele
Foto: Arhiva (Administratia prezidentiala)

Presedintele Klaus Iohannis a sustinut marti o declaratie de presa dupa intalnirea cu premierul Ludovic Orban si alti cativa ministri, convocata de la ora 13:00, la Palatul Cotroceni, pentru evaluarea masurilor adoptate cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19.

La sedinta au mai participat ministrul de Interne, Marcel Vela, ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, si seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat.

Presedintele le-a transmis un mesaj de incurajare sucevenilor, bagati in carantina prin OM 6 emisa luni seara, din cauza numarului mare de imbolnaviri. De asemenea, seful statului a asigurat cadrele medicale ca autoritatile isi fac treaba si le vor oferi echipamentele de protectie de care au atata nevoie.

Totodata, presedintele a reinnoit apelul adresat tuturor cetatenilor de a ramane in case si de a respecta toate masurile luate de autoritati.

Ziare.com a transmis principalele declaratii ale presedintelui Iohannis in format LIVE text:

- Incep cu un gand bun si o incurajare pentru suceveni. A fost nevoie de o masura de carantinare, luata la timp. Decizia autoritatilor e cea corecta. Dragi suceveni, nu sunteti singuri, suntem alaturi de voi! Respectati ceea ce autoritatile impun. Masurile sunt necesare pentru a va proteja si pentru a ingradi raspandirea virusului.

- Un gand bun si o incurajare exprim acum pentru medici si personalul medical. Stim ca va este greu, dar voi sunteti in prima linie. Noi toti ne uitam la voi cu speranta, cu incredere. Vor veni si zile mult mai grele, dar noi, politicienii, vom face totul pentru a va asigura materialele de protectie de care aveti nevoie.

- Am incheiat o intalnire de lucru cu cativa ministri, am discutat situatia din Suceava. Suntem constienti de seriozitatea situatiei si a raspunderii. Am discutat despre situatia din spitale. Va asigur ca noi ne facem treaba.

- Au inceput sa soseasca materiale de protectie. Lucrurile se misca, autoritatile s-au miscat. Materialele vor ajunge in cel mai scurt timp in spitale.

- Am solicitat sa se faca peste tot instructaje in spitale. Am solicitat sa se faca achizitiile necesare.

- Va rog pe toti sa ne facem treaba, iar pe fiecare roman sa respecte normele de igiena si distantare sociala.

- La final am discutat masurile de protectie sociala, platile de somaj tehnic, somaj, masuri pentru caminele de batrani si alte situatii. Am cerut sa ne ocupam cu precadere de categoriile mai vulnerabile.

- Dragi romani, respectati masurile impuse de autoritati! Impreuna vom trece cu bine peste aceasta perioada!

Suceava, primul oras inchis in carantina

Intalnirea de la Cotroceni a fost convocata dupa ce, luni seara, ministrul de Interne a anuntat intrarea in scenariul 4 al planului de urgenta, odata ce in Romania s-a depasit pragul de 2.000 de cazuri confirmate de imbolnavire cu COVID-19.

Au fost emise alte ordonante militare, iar orasul Suceava a intrat complet in carantina.

Presedintele Iohannis a sustinut si luni o scurta declaratie de presa, la Cotroceni, dupa o sedinta de evaluare si prezentare a masurilor adoptate de Guvern privind epidemia cu nou coronavirus. Presedintele a facut apel la antreprenori sa se implice si sa sprijine autoritatile, iar la cetateni - sa stea in case.

Ramai pe Ziare.com ca sa fii la curent cu cele mai noi informatii despre evolutia pandemiei COVID-19, transmise in format LIVE

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#Iohannis declaratie intalnire Orban Covid, #sedinta Cotroceni Orban ministri coronavirus , #presedinte