Iohannis, intalnire cu Zgonea si Tariceanu la Cotroceni: Ce le-a cerut presedintele

Luni, 02 Februarie 2015, ora 14:29
6845 citiri
Iohannis, intalnire cu Zgonea si Tariceanu la Cotroceni: Ce le-a cerut presedintele
Foto: Facebook/Valeriu Zgonea

Presedintele Klaus Iohannis a discutat la Palatul Cotroceni, luni, cu Valeriu Zgonea, seful Camerei Deputatilor, si Calin Popescu Tariceanu, liderul Senatului, despre prioritatile legislative, la inceputul noii sesiuni parlamentare.

Dezbaterile dintre cei trei au avut la baza nevoia de redare a credibilitatii Parlamentului si au cuprins teme precum votul in diaspora, schimbarea legii partidelor sau modificarea legislatiei electorale.

"In cadrul consultarilor legate de agenda primei sesiuni parlamentare din acest an, Presedintele Romaniei a subliniat nevoia de recredibilizare a Parlamentului in viata politica si in constiinta cetatenilor.

Printre temele abordate s-au aflat conditiile de exercitare a votului in strainatate, eventualitatea schimbarii legii partidelor politice, finantarea transparenta a partidelor politice si a campaniilor electorale, modificarea legislatiei electorale. Aceste teme vor fi detaliate pe parcursul noii sesiuni parlamentare si in cadrul intalnirilor periodice dintre presedinte si sefii celor doua camere ale Parlamentului", a informat intr-un comunicat de presa Administratia Prezidentiala.

Iohannis se intalneste cu Tariceanu si Zgonea

La randul sau, Valeriu Zgonea a precizat ca intalnirea de luni cu Klaus Iohannis reprezinta un gest de normalitate.

"Intalnirea de astazi, cu presedintele Klaus Iohannis, este un act de normalitate institutionala. Intr-o societate sanatoasa, astfel de consultari pe tema prioritatilor legislative ale noii sesiuni parlamentare reprezinta mijloace interinstitutionale de armonizare a elementelor de agenda publica, in interesul binelui comun", a scris pe Facebook Valeriu Zgonea.

De asemenea, Calin Popescu Tariceanu a declarat ca la dezbaterile cu seful statului au fost aprofundate temele discutate saptamana trecuta in cadrul consultarilor dintre Iohannis si partidele politice.

D.T.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#Iohannis intalnire Zgonea Tariceanu, #discutii Iohannis Zgonea Tariceanu , #presedinte