Iohannis a pierdut mii de fani de pe Facebook, dupa ce a decis sa mai dea o sansa PSD: "Pas cu pas v-ati vandut penalilor!"

Joi, 18 Ianuarie 2018, ora 13:18
11314 citiri
Iohannis a pierdut mii de fani de pe Facebook, dupa ce a decis sa mai dea o sansa PSD: "Pas cu pas v-ati vandut penalilor!"
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis este contestat in mediul online, dupa decizia de a o desemna pe Viorica Dancila in functia de premier. Peste 3.300 de oameni si-au restras like-ul de pe pagina de Facebook a presedintelui.

In momentul desemnarii Vioricai Dancila, presedintele avea 1.815.189 de like-uri la pagina sa. Au inceput sa curga apoi mesajele negative si sa fie retrase like-urile, ajungand, joi la pranz, la 1.811.860. Procentual, vorbim de o pierdere minora, insa poate fi inceputul unui trend.

"Domnule presedinte, ai dezamagit multa lume cu aceasta decizie, pacat ca nu a fost Basescu, ca-i linistea el pe cei de la PSD. Nu stiu ce calcule ati facut, dar ati pierdut multe voturi pentru al doilea mandat, trebuia sa respingeti aceasta propunere, sa vina cu alta propunere, asa va vedea lumea ca va bateti cu ei, asa ati lasat poporul pe mana smecherilor", se arata intr-un mesaj postat pe pagina de Facebook a sefului statului.

O alta persoana ii transmite lui Klaus Iohannis ca nu va mai avea votul si like-ul sau, decat atunci cand va demonstra ca este presedintele tarii.

"Cand veti demonstra ca sunteti presedintele meu si al tarii veti mai avea LIKE-ul si votul meu. Pana atunci ramaneti cu PSDracnea si Dancila care fac praf Romania", potrivit mesajului.

O femeie i-a amintit presedintelui ca a stat opt ore in frig si ploaie ca sa-l voteze:

"Am stat 8 ore in ploaie si frig ca sa va votez. Constitutia o aveti de partea d-voastra, prefer alegeri anticipate decat un alt premier al infractorilor. Multi suntem departe de tara si suntem foarte ingrijorati de soarta tarii. Nu ne dezamagiti!"

O alta persoana caracterizeaza decizia lui Iohannis drept o bataie de joc la adresa poporului:

"Am decis sa dau PSD inca o sansa... Si poporului cand ii dati o sansa??? Va bateti joc de el. Chiar credeti ca asa va mai asigurati un mandat? Pana cand sa mai induram circul asta? N-ati facut nimic bun pentru tara asta; sunteti degeaba".

"Pas cu pas v-ati vandut penalilor! Fiul meu e cel mai dezamagit, la 18 ani v-a dat primul vot si azi i-ati demonstrat ca l-ati tradat!", potrivit unui alt mesaj primit de Iohannis.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, miercuri seara, ca mai da o sansa PSD si o nominalizeaza pe Viorica Dancila pentru postul de premier, decizie care a starnit critici din partea Opozitiei.

USR arata ca este regretabil ca presedintele Klaus Iohannis a ratat sansa de a limita dezastrul produs de PSD, ca a ratat sansa de a-si folosi atributiile constitutionale legitime de a desemna un premier decent, subliniind ca "o alta sansa pentru PSD inseamna ca Romania ramane din pacate si in perioada urmatoare prada capriciilor medievale ale unui Liviu Dragnea care ne impinge cu fiecare zi mai departe de Europa".

Si comunitatea Coruptia Ucide a reactionat fata de decizia presedintelui, spunand ca seful statului a facut "un gest inacceptabil de complicitate cu PSD". "Lupta noastra ramane aceeasi. Miza noastra ramane aceeasi. Ne vedem sambata, la Piata Universitatii!", este mesajul transmis de Coruptia Ucide.

Klaus Iohannis a pierdut un numar important de fani - peste 10.000 - si in februarie 2016, din cauza declaratiei sale in urma evacuarii televiziunilor Antena Group de catre ANAF.

Intrebat atunci de reporterul Antena 3 despre actiunea ANAF in cazul Antenelor, Klaus Iohannis a declarat: "Eu cred ca ati ajuns intr-o situatie neplacuta si inutila. In primul rand, cred ca libertatea de exprimare in media nu poate fi suprimata pentru banale motive administrative. In al doilea rand, aceasta abordare heirupista a ANAF mi se pare cel putin nepotrivita, daca nu discutabila".

Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...
Elena Lasconi susține că e hărțuită de instituțiile statului: "M-ați omorât! Președintele nostru este o persoană inexistentă / Mi s-a propus să intru în PNL"
Elena Lasconi susține că e hărțuită de instituțiile statului: "M-ați omorât! Președintele nostru este o persoană inexistentă / Mi s-a propus să intru în PNL"
Primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, a declarat, luni 25 martie, că a angajat o casă de avocatură pentru că se consideră hărțuită de instituțiile statului. Lasconi a mai...
#Klaus Iohannis presedinte, #pierdere fani Facebook, #Viorica Dancila propunere PSD premier , #presedinte