Iohannis l-a decorat pe Victor Rebengiuc: Aparati valorile pe care construim parcursul european al tarii (Foto)

Miercuri, 18 Octombrie 2017, ora 18:18
4140 citiri
Iohannis l-a decorat pe Victor Rebengiuc: Aparati valorile pe care construim parcursul european al tarii (Foto)
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis l-a decorat, miercuri, intr-o ceremonie la Palatul Cotroceni, pe Victor Rebengiuc, cu Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler. Presedintele i-a spus lui Victor Rebengiuc ca a dovedit, in numeroase randuri, ca vede si ca apara - mai clar si mai bine ca multi altii - valorile pe care construim parcursul european al tarii noastre. "Va sunt alaturi in crez!", i-a mai spus seful statului.

"De peste sase decenii, activitatea dumneavoastra se impleteste cu bucuriile si cu tristetile oamenilor, cu sperantele si cu aspiratiile romanilor. In semn de apreciere pentru reperul de profesionalism si civism pe care il reprezentati, pe scena si in afara ei, va confer Ordinul National 'Steaua Romaniei' in grad de Cavaler.

Prin personajele carora le dati viata ati fost si veti ramane un artist devotat spiritului umanist, liber si tolerant. Ati dovedit, in numeroase randuri, ca vedeti si ca aparati - mai clar si mai bine ca multi altii - valorile pe care construim parcursul european al tarii noastre", i-a spus presedintele Iohannis lui Victor Rebengiuc.

Seful statului a amintit ca mai sunt doar doua zile pana la deschiderea Festivalului National de Teatru, care ii este dedicat anul acesta, festival al carui motto - "Teatrul schimba lumea" - exprima intr-un mod fericit increderea in forta modelatoare a artei.

"Am acordat Inaltul Patronaj acestei editii a Festivalului National de Teatru pentru ca va sunt alaturi in crez! In jurul lui, stimate domnule Victor Rebengiuc, ati strans studenti si tineri actori, fiind rasplatit de recunoasterea criticii, dar mai ales de devotamentul unui public care va iubeste. Va apropiati de un frumos jubileu, insa misiunea dumneavoastra in societatea romaneasca si in lumea artei dramatice este departe de a se fi incheiat", a mai spus presedintele.

Fotografii: Administratia Prezidentiala

Klaus Iohannis a adaugat: "Domnule Victor Rebengiuc, de 140 de ani, din anul Independentei Romaniei, deviza Ordinului National 'Steaua Romaniei' este 'In Fide Salus' - 'In credinta este salvarea'. Sunt cuvinte cum nu se poate mai potrivite pentru dumneavoastra, care v-ati dedicat viata unei nobile arte, avand credinta ca, prin cultura, umanitatea isi gaseste salvarea in fata urii si a intolerantei. Va doresc ca in acest mesaj simbolic sa gasiti in continuare puterea de a va urma vocatia, pentru inca multi si fericiti ani!".

Victor Rebengiuc i-a multumit presedintelui si a spus ca in aceasta decoratie se regasesc multi oameni care au ajutat la cristalizarea carierei sale: "Va multumesc din inima, domnule presedinte, pentru aceasta inalta distinctie pe care mi-ati acordat-o!

As vrea sa mentionez faptul ca, de-a lungul celor 61 de ani de profesie, sunt o multime de oameni care au ajutat la cristalizarea carierei mele. (...) Sunt si ei aici alaturi de mine in aceasta decoratie".

In incheiere, Rebengiuc i-a adus un omagiu actritei Olga Tudorache, care a incetat din viata miercuri.

Citeste si ce a declarat Klaus Iohannis cand l-a decorat, anul trecut, pe actorul Florin Piersic.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Iohannis decorat Victor Rebengiuc, #discurs Iohannis decoratie Rebengiuc, #Rebengiuc Steaua Romaniei , #presedinte