Ziare.com

Iohannis: L-am asigurat pe papa Francisc de respectul si admiratia romanilor pentru generozitatea sa

Vineri, 15 Mai 2015, ora 18:30

   

Iohannis: L-am asigurat pe papa Francisc de respectul si admiratia romanilor pentru generozitatea sa
Presedintele Klaus Iohannis a postat pe o retea sociala un mesaj referitor la intalnirea pe care a avut-o vineri cu papa Francisc, mentionand ca l-a asigurat pe suveranul pontif "de respectul si admiratia romanilor pentru generozitatea si contributia sa la o lume mai buna si mai toleranta".

"L-am intalnit astazi pe Sanctitatea Sa Papa Francisc, figura luminoasa a lumii moderne. I-am adresat Sanctitatii Sale invitatia de a vizita Romania, invitatie pe care Suveranul Pontif a acceptat-o cu placere", a scris pe Facebook Klaus Iohannis.

"L-am asigurat totodata de respectul si admiratia romanilor pentru generozitatea si contributia sa la o lume mai buna si mai toleranta", a adaugat Iohannis.

Mesajul este insotit de fotografii de la intalnirea cu papa Francisc.

Administratia Prezidentiala a anuntat, vineri, dupa primirea presedintelui Klaus Iohannis in audienta de catre Papa Francisc, ca suveranul pontif a acceptat cu placere invitatia din partea sefului statului de a vizita Romania si ca data vizitei va fi stabilita pe canale diplomatice.

Potrivit unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale, presedintele Klaus Iohannis a fost primit in audienta de catre Sanctitatea Sa Papa Francisc, dupa care s-a intalnit cu Eminenta Sa Cardinalul Pietro Parolin, Secretar de Stat.

"In cursul acestor intalniri deosebit de cordiale, care au avut loc in ziua aniversarii a exact 25 de ani de la restabilirea relatiilor diplomatice, au fost discutate relatiile dintre Romania si Sfantul Scaun. De ambele parti a fost exprimata satisfactia deosebita cu privire la caracterul excelent in care s-au dezvoltat aceste relatii in ultimii 25 de ani. S-a reafirmat, totodata, interesul reciproc pentru dezvoltarea in continuare a dialogului si a cooperarii bilaterale, cu accent pe domenii precum promovarea libertatii religioase, dialogul interreligios si combaterea fundamentalismului. A avut loc, de asemenea, si un schimb de opinii pe teme internationale de actualitate", se precizeaza in comunicat.

Administratia Prezidentiala a anuntat ca presedintele Romaniei i-a adresat Sanctitatii Sale invitatia de a vizita Romania.

"Invitatia a fost acceptata cu placere, data vizitei urmand a fi convenita ulterior pe canale diplomatice", se mentioneaza in comunicatul oficial transmis la finalul audientei de la Vatican.

In cadrul intalnirii dintre presedintele Klaus Iohannis si papa francisc, presedintele Romaniei i-a prezentat cele doua cadouri simbolice oferite in numele statului roman.

"Sanctitatea voastra, mi-am permis sa va aduc o moneda care semnifica importanta crestinatatii pentru noi, este o moneda foarte speciala, emisa de Banca Nationala a Romaniei", a declarat Klaus Iohannis, despre emisiunea numismatica dedicata comemorarii a 2000 de ani de crestinism.

Vizita prezidentiala la Vatican: Carmen Iohannis, in genunchi la mormantul Papei Ioan Paul al II-lea

Seful statului a facut o scurta prezentare si celui de-al doilea cadou: "Este o gravura care reprezinta orasul meu natal, unde am fost si primar, o imagine din centrul Sibiului. Fiecare din aceste biserici reprezinta o confesiune si convietuiesc de multe secole, in centrul orasului, dupa cum v-am prezentat situatia frumoasa de convietuire si etnica, si religioasa si culturala, din Romania", i-a spus Klaus Iohannis suveranului pontif.

Papa Francisc a declarat despre medalia pe care i-a oferit-o cadou presedintelui Klaus Iohannis ca este facuta de un artist din secolul trecut. "Imi place sa ofer aceasta medalie celor care sunt la conducere, pentru ca au o mare indatorire fata de poporul lor", a afirmat suveranul pontif.

Iohannis a ajuns la Vatican: Cu ce daruri s-a dus la papa Francisc

Presedintele a mai avut convorbiri tete-a-tete cu Cardinalul Pietro Parolin, Secretar de Stat al suveranului pontif.

Programul sefului statului la Vatican a mai cuprins vizitarea Bazilicii Sfantul Petru, depunerea unui buchet de flori si pastrarea unui moment de reculegere la mormantul Papei Ioan Paul al II-lea.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 796 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

De unde o fi scos-o pe asta cu admiratia romanilor?

un papa socialist care clatina din temelii Biserica Catolica prin acceptarea homosexualilor, catolicismul fiind piatra de temelie a civilizatiei apusene.
Ce respect sa ai pentru un asemenea papa? dar ma bucur ca Imperatore vorbeste in numele "poporului" pe care l-a reprezentat cu succes si seriozitate (HA... HA... HA... ) pina acum

 

Din momentul in care Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos

s-a intrupat de la Duhul Sfint si din Maria Fecioara si s-a facut mic cit omul, nu mai pot exista intermediari intre Fiul lui Dumnezeu si om.

Iar de cind Iisus Hristos s-a inaltat la Ceruri si sta la dreapta Tatalui, nu mai exista intermediari intre om si Sfinta Treime.

De cind Fiul lui Dumnezeu s-a facut mic cit omul, tot golul dintre Dumnezeu si om s-a umplut.

De cind Fiul lui Dumnezeu s-a inaltat la Ceruri si sta la dreapta Tatalui, tot golul dintre om si Dumnezeu s-a umplut.

Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, s-a facut Cale intre om si Dumnezeu, umplind tot golul dintre Dumnezeu si om, dintre om si Dumnezeu , pentru ca Iisus Hristos este Adevarul si Viata.

Prin urmare , intre om si Iisus Hristos nu mai incape nimic.

Nici macar un Papa.

 

daca Moise isi lua medicamentele pentru schizofrenie

si nu i se mai parea ca aude voci, ce constiinte libere eram azi noi oamenii....


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor