Ziare.com

Iohannis, la sarbatoarea Micii Uniri: Sute de mii de romani au protestat pentru o Justitie independenta si eficienta (Video)

Miercuri, 24 Ianuarie 2018, ora 11:59

   

Iohannis, la sarbatoarea Micii Uniri: Sute de mii de romani au protestat pentru o Justitie independenta si eficienta (Video)
Presedintele Klaus Iohannis a participat, miercuri, la Patriarhia Romana la manifestarile prilejuite de Ziua Unirii Principatelor Romane.

In discursul sau, seful statului a amintit ca "evenimentele din ultimele zile dovedesc din nou ca aceste lectii ale istoriei raman valabile si astazi. La fel ca acum un secol, spiritul natiunii este viu. Manifestatiile pasnice si democratice arata o fata frumoasa a Romaniei de astazi: o societate care stie ce vrea, care nu abdica de la principiile fondatoare ale Romaniei moderne."

Iohannis a atras atentia guvernantilor ca trebuie sa fie atenti la nevoile romanilor. "Guvernantii au datoria de a fi mai atenti la cerintele cetatenilor, mai preocupati fata de consecintele pe termen lung ale deciziilor luate, mai deschisi dialogului. Avem nevoie de un stat care sa fie pe masura societatii, pentru ca romanii vor o guvernare decenta si eficienta. Sa nu uitam ca sarbatoarea de astazi reprezinta, inainte de toate, un indemn la unitate si coeziune sociala".

Klaus Iohannis a mai spus ca romanii asteapta acum ca tara lor sa fie "condusa de politicieni constienti de importanta misiunii lor" si a cerut "sa facem din Romania un stat cat mai puternic, in care drepturile si libertatile sunt respectate, iar democratia este litera de lege!"Iata si mesajul lui Dragnea de ziua Unirii: Politicienii de atunci au trecut peste toate neintelegerile

Si marti seful statului i-a laudat pe protestatarii care au iesit in strada la sfarsitul saptamanii trecute pentru a-si arata dezaprobarea fata de criza generata PSD si ALDE dupa ce si-au dat jos si cel de al doilea guvern in ultimul an prin disputele interne, masurile economice si atacul la independenta Justitiei.

"Sa stiti ca am urmarit cu foarte mare atentie ultimele proteste de sambata. Ce pot sa spun: acesti oameni sunt de admirat. Au venit, cu toate ca vremea a fost destul de rea, au venit ca sa arate politicienilor din Romania ca ei isi doresc o tara stabila, prospera. Au aratat si au spus foarte clar ca-si doresc o justitie puternica si independenta. Au aratat foarte clar - si sper sa se fi inteles acolo unde trebuie sa se inteleaga - ca-si doresc o guvernare decenta si eficienta", a spus Iohannis.

Citeste si:

C.S.R.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre Klaus Iohannis declaratii Ziua Unirii
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2901 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
14 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Sute de mii de romani au protestat pentru o Justitie independenta si

eficienta"
Care este calcata in Picioare de Maneliștii din PSD sub Comanda unui Condamnat Penal!
Rușine PSD!
Rușine Celor ce susti partidul!
Russine "lingailor" de pe ziar com Mulți dar PRO-psd !!

 

cu o justitie cu adevarat independenta nu pupa politrucul in veci

amanarea verdictului in procesul de compatibilitate pe dupa alegeri, sa stie judecatorii cu cine voteaza...

 

Nu este de loc mica

Unirea Principatelor nu este de loc mica .
Mici sunteti voi , in cuget si in simtiri .
In 1959 a fost primul an cand a fost din nou sarbatorita , dupa 1947 ; si pentru a nu ii supara pe rusi , care plecasera cu doar un an inainte , a fost combinata cu aniversarea timbrelor cap de bour.
A fost o adunare pe Calea Victoriei , langa cladirea Postei; pe atunci nimeni nu isi inchipuia ca unii se vor apuca din nou sa intineze si asta.

 

Proiectul de rezolutie al Adunării ad-hoc a Moldovei

"Luand in privire că dorinta cea mai mare, cea mai generală, acea hrănită de toate generatiile trecute, acea care este sufletul generatiei actuale, acea care implinită va face fericirea generatiilor viitoare este Unirea Principatelor intr-un singur stat, o unire care este firească, legitimă si neapărată, pentru că in Moldova si in Valahia suntem acelasi popul, omogen, identic ca nici un altul, pentru că avem acelasi inceput, acelasi nume, aceiasi limbă, aceiasi religie, aceiasi istorie, aceiasi civilizatie, aceleasi institutii, aceleasi legi si obiceiuri, aceleasi temeri si aceleasi sperante, aceleasi trebuinte de indestulat, aceleasi hotare de păzit, aceleasi dureri in trecut, acelasi viitor de asigurat si, in sfarsit, aceeasi misie de implinit.

Adunarea ad-hoc a Moldovei, păsind pe calea ce i s-a prescris de către Tratatul de la Paris, adecă incepand a rosti dorintele tării, in toată ***ătenia cugetului, neavand in privire decat drepturile si folosul natiei romane, declară că cele intai, cele mai mari, mai generale si mai nationale dorinti ale tării sunt:

1. Respectarea drepturilor principatelor si indeosebi a autonomiei lor, in cuprinderea vechilor lor capitulatii incheiate cu Inalta Poartă in anii 1393, 1460, 1511 si 1634.

2. Unirea Principatelor intr-un singur stat sub numele de Romania.

3. Print străin cu mostenirea tronului, ales dintr-o dinastie domnitoare a Europei si ai cărui mostenitor să fie crescuti in religia tării.

4. Neutralitatea pămantului principatelor.

5. Puterea legiuitoare incredintată unei obstesti Adunări, in care să fie reprezentate toate puterile natiei."

@Aneta:

Ai multa dreptate, numele de "Mica Unire" este total inadecvat. A fost prima unire, cea hotaratoare, atunci s-a nascut Romania.
Eu ma gandeam ca mai potrivit ar fi sa i se spuna "Prima Mare Unire", dar am auzit astazi exprimarea "Unirea de baza". A o minimaliza, arata insuficient respect.
Despre respect, sunt multe de spus.

La Bucuresti sarbatoarea Unirii Principatelor

A fost organizata de Patriarhie si de Academia Romana, fiind transmisa in direct doar de Tv Trinitas. A fost discreta, dar de o inalta tinuta, cu participarea presedintelui Iohannis, Patriarhului Daniel, a altor inalte fetze bisericesti, si a unor reprezentanti ai Academiei Romane. Dupa superba slujba religioasa, s-au depus coroane la statuia lui A I Cuza si a urmat o sesiune de comunicari. Inafara de Fifor, alti ocupanti de inalte posturi in stat nu au venit.
La deschiderea sesiunii de comunicari au vorbit presedintele, patriarhul, presedintele academiei. Remarcabil a fost ca toti au subliniat contrastul dintre inalta constiinta a clasei politice din vremea Unirii Principatelor si jalnica stare a celor care sunt azi in fruntea tarii. Sobru, masurat, presedintele parca a adresat acelei elite un strigat de ajutor intru apararea tarii,
Mi s-a parut ca ei rezoneaza, ca asistam la un inceput incurajator de atitudine curajoasa a reprezentantilor BOR si ai Academiei de a se implica, de a lua atitudine.
Ce a realizat patriarhul astazi, echivaleaza cu un turn la Catedrala Neamilui.

de fapt

de fapt ,24 ianuarie ar trebui sa fie ziua nationala a Romaniei nu 1.dec !!! pe 24 ianuarie a aparut Romania ca stat in europa ! aia din ardeal erau inca iobagi... a doua sarbatoare mare ar trebui sa fie 9 mai ,in 1877 ne-am declarat independenta fata de imperiul otoman ,asta cu ajutorul rusilor ,daca nu era ei mai stateam minim 50 de ani sa platim dari la stambul ! ca fapt divers ziua nationala a bulgariei e tot 9 mai{1977) cand ambele tari bulg si ro au declart razboi imp. otoman!

 

Datorita rusilor?

Mai invata istorie amarastene, poate afli cat de MIZERABIL s-au purtat rusii atat in 1977 cat mai les in 1978!
Nici nu voiau ca romanii sa intervina in razboi, ca sa-i poata trata ca tara cucerita de ei de la turci!
Norocul romanilor a fost ca turcii le-au tras la inceputul razboiului niste batai nimicitoare rusilor, astfel incat astia, disperati, au cerut interventia armata a lui CarolI.

Proclamația lui Cuza, după alegerea ca domn al Moldovei (I)

“Noi, Alexandru Ioan I. Cu mila lui Dumnezeu și voința națională domn al Moldovei. La toți de față și viitori sănătate.

Voința nației, prin legiuitul ei organ, Adunarea electivă, ne-a ales domn al Moldovei. Suindu-se pe tron cu numele de Alexandru Ioan I., cea dintai datorie a noastră este de a ne adresa către voi, iubiților compatrioți, de a vă dori pace și fericire și de a vă spune cari sunt cugetările și țintirile noastre.

Inainte de a ne sui pe tronul la care ne-a chemat increderea nației, noi, in fața Adunării, am făcut următorul jurămant:

"Jur, in numele prea sfintei treimi și in fața țărei mele că voi păzi cu sfințenie drepturile și interesele patriei, că voi fi credincios Constituției in textul și in spiritul ei, că in toată domnia-mea voi priveghea la respectarea legilor pentru toți și in toate, uitand toată prigonirea și toată ura, iubind deopotrivă și pe cei ce m-au iubit și pe cei ce m-au urat, neavand inaintea ochilor mei decat binele și fericirea nației romane. Așa Dumnezeu și compatrioții mei să-mi fie intru ajutor!".

Acest jurămant arată linia de purtare ce avem a păzi in domnia noastră. Guvernămantul nostru va fi, in toată puterea cuvantului, guvernămantul precum il vream, precum il statornicește Convenția incheiată in 7 (19) august 1858 intre Inalta Poartă otomană și puterile garante drepturilor patriei noastre.

Vom fi domn constituțional. Vom respecta toate drepturile Adunării elective și toate stăruințele noastre vor avea țel dezvoltarea noilor instituții ce ne-au recunoscut Europa și adevărata și temeinica punere in lucrare a reformelor cerute de citata convenție. Indată după alegerea fratelui nostru, domnul din Valahia, vom păși la inființarea Comisiei centrale din Focșani, menită de a restrange legăturile dintre două ramuri, ale aceleiași nații. Cu concursul acestei comisii și al Adunării elective, guvernămantul nostru se va grăbi de a face legiuirile organice cerute de Convenție și cari sunt menite de a introduce in societatea noastră marele principii ale staturilor modere."

Smith, sa aduci rusii in ipostaza de eliberatori ai Romaniei,

este un semn de mare obraznicie si de slabiciune intelectuala.

Inspirati de miscarile europene din 1948, pasoptistii romani de inspiratie franceza, impreuna cu francmasoneria afiliata Marelui Orient din Franta, l-au desemnat pe Alexandru Ioan Cuza domnitor in toate cele trei tari ale Romaniei. Atat Cuza cat si premierul Kogalniceanu au fost membri de vaza ai Lojii Steaua Dunarii din Marele Orient al Romaniei, alaturi de alte nume ca Vasile Alecsandri, Ion Heliade Rădulescu, Spiru Haret, Carol Davila.

Nu politicul a adus Unirea Romaniei, ci idealurile de dreptate sociala si libertate.
Amintesc ca in 1848 si-au declarat independenta marea majoritate a stelor europene, Confederatia Helvetica inclusa! Romania facea inca de atunci parte din Europa, nu din statele sclave ale Imperiului rus. Latinismul romanilor a jucat un rol important in respingerea influentei slave. Doar cu religia, romanii au cam luat-o in bot, ramanand ortodocsi, ba grecesc, ba rus... Catolicismul si protestantismul, care au facut civilizatia occidentala stralucitoare, a patruns numai in Transilavania.

Acum sunt francmasoni niste minusuri ca Adrian Nastase, Ponta, etc., in general mare parte din protipendada rosie. Toti au devenit peste noapte Cavaleri de Malta, francmasoni din Marea Loje a Romaniaeii si din Marele Orient al Romaniei :)))

Proclamatia lui A. I. Cuza (II)

"Pentru ca aceste mari reforme să aibă drept rezultat fericirea obștească, noi sfătuim și indemnăm pe toți compatrioții noștri de orice stare și condiție ca să uite dezbinările și urile trecute. Numai pacea dintre noi, numai iubirea dintre fiii aceleiași țări și aceleiași nații, numai o deplină armonie intre toate clasele societății, intrunind așa toate puterile, poate să ne intărască;și așa, și guvernămantul și poporul, mană in mană, să ridicăm patria noastră din căderea in care au adus-o nenorocitele intamplări ale trecutului.

Misia noastră, deși frumoasă, este mare și foarte grea! Nu vom putea-o implini decat dacă vom avea imbrățișarea sinceră și sprijinul puternic al compatrioților noștri. Toate zilele noastre vor fi intrebuințate in chip de a le merita și dobandi. Noi facem un apel la patriotismul, ravna și activitatea funcționarilor publici cari sunt legiuitele organe ale guvernămantului in relațiile sale cu particularii. Legile căzuseră in părăsire și cu dansele toată puterea ocarmuirei. Legile trebuie să-și redobandească toată autoritatea.

Puterea executivă, avand a fi in viitor organul legalităței cele mai stricte, trebuie dar ca să fie tare și respectată de toți. Trebuie ca in viitor fiecare cetățean fără osebire să fie apărat in onorul și viața și in averea sa. Aceste mari bunuri sunt incredințate ocrotirei autorităților publice. Precum vom avea bucurie a căuta și a răsplăti toate meritele, tot devotamentul, tot serviciul onorabil al funcționarilor mari și mici, pre atat guvernămantul nostru este nestrămutat hotărat de a pedepsi fără cruțare și cu toată asprimea legilor tot abuzul și toată călcarea de lege.

Tuturor compatrioților noștri le trimitem domneasca și frățeasca noastră urare și Dumnezeu să binecuvanteze Principatele Unite!"

Erata: mai sus apare 1977-78 in loc de 1877-78, scuze, tastatura...

...e de vina

 

Discurs M. Kogalniceanu la alegerea lui Cuza ca domn al Moldovei

“Măria ta,

După o sută cincizeci și patru de ani de umilire și degradare națională, Moldova a intrat in vechiul său drept consfințit prin capitulațiile sale, dreptul de a-și alege pe capul său, pe Domnul.

Prin inălțarea ta, pe tronul lui Ștefan cel Mare, s-a reinălțat insăși naționalitatea romană. Alegandu-te de capul său, neamul nostru a voit să implinească o veche datorie către familia ta, a voit să răsplătească sangele strămoșilor tăi, vărsat pentru libertățile publice.

Alegandu-te pre tine Domn in țara noastră, noi am voit să arătăm lumii aceea ce toată țara dorește: la legi nouă, om nou.

O, doamne! mare și frumoasă ți-este misiunea! Constituția din 7/19 august (Convenția de la Paris – n.n.) ne insemnează o epocă nouă; și Măria ta ești chemat să o deschizi. Fii dar omul epocei; fă ca legea să inlocuiască arbitrariul; fă ca legea să fie tare; iar Tu, Măria ta, ca Domn, fii bun și bland, fii bun, mai ales pentru aceia pentru care mai toți Domnii trecuți au fost nepăsători sau răi.

Nu uita că, dacă 50 de deputați te-au ales Domn, insă ai să domnești peste două milioane de oameni.

Fă, dar, ca domnia ta să fie cu totul de pace și de dreptate;impacă patimile și urile dintre noi și reintrodu in mijlocul nostru strămoșească frăție.

Fii simplu, Măria ta, fii bun, fii Domn cetățean; urechea ta să fie pururea deschisă la adevăr și inchisă la minciună și lingușire.

Porți un frumos și scump nume: numele lui Alexandru cel Bun. Să trăiești dar mulți ani!

Ca și dansul, fă, o Doamne, ca prin dreptatea Europei, prin dezvoltarea instituțiunilor noastre, prin simțimintele tale patriotice, să mai putem ajunge la acele timpuri glorioase ale nației noastre, cand Alexandru cel Bun zicea ambasadorilor impăratului din Bizanțiu că: Romania nu are alt ocrotitor decat pre Dumnezeu și sabia sa!

Să trăiești, Măria ta!"

 

vant rece, Gogule?!

"Presedintele Klaus Iohannis a participat, miercuri, la Patriarhia Romana..."

Ouuups..., prezindentul a sarbatorit Unirea la Patriahie.
DE CE, OARE?
Ca nu e atat de frig pe-afara incat sa nu poata incinge un "dancing" cu plebea, intr-un loc public.
Asta nu-i comportament de sas, ci mai degraba de evreu. Ca numai aia se adunau ciorchine in templul lui Solomon cand "batea vantul" mai tare.

By the way, Bosse pe unde o sarbatoreste? Dar Dragnea si Tariceanu?
S-a dat cumva semnalul ca ar putea ploua cu pietre si "diriguitorii neamului" o dau cotita pe sub stresini?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor