Iohannis merge joi la Consiliul European pe Brexit. Dancila il acuza ca "mai pleaca intr-o vizita externa"

Miercuri, 16 Octombrie 2019, ora 15:54
5215 citiri
Iohannis merge joi la Consiliul European pe Brexit. Dancila il acuza ca "mai pleaca intr-o vizita externa"
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Klaus Iohannis participa, joi si vineri, la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, Belgia.

Potrivit unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale, subiectele aflate pe agenda de discutii a reuniunii sunt:

- viitorul buget multianual al Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027;

- ultimele evolutii in procesul privind retragerea Marii Britanii din UE (care ar trebui sa aiba loc la 31 octombrie);

- urmatorul ciclu institutional la nivel european;

- combaterea schimbarilor climatice;

- extinderea Uniunii;

- relatia cu Turcia.

"In ceea ce priveste bugetul multianual al Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027, liderii europeni vor demara urmatoarea etapa a negocierilor si vor discuta, totodata, despre calendarul si etapele de parcurs in procesul de adoptare a bugetului multianual.

In acest context, presedintele Klaus Iohannis va pleda pentru un buget ambitios, capabil sa duca la indeplinirea obiectivelor Agendei strategice a UE, care sa asigure realizarea cu succes a obiectivelor Uniunii pentru deceniul viitor.

Presedintele Romaniei va arata, de asemenea, ca tara noastra sprijina ferm mentinerea unor alocari semnificative pentru Politica de Coeziune si Politica Agricola Comuna, doua politici comunitare esentiale datorita contributiei lor semnificative la sporirea investitiilor europene si continuarea procesului de convergenta la nivel european", conform sursei citate.

Totodata, in ce priveste Brexit-ul, seful statului va continua sa sustina importanta asigurarii unei retrageri ordonate a Marii Britanii din Uniune.

Dancila scrie despre "crizele lui Iohannis"

Desi reuniunea Consiliului European din perioada 17-18 octombrie este anuntata de cateva saptamani, premierul demis Viorica Dancila scrie pe Facebook ca a aflat "cu surprindere" ca presedintele "se gandeste sa mai plece intr-o vizita externa".

"Am aflat cu surprindere ca, in mijlocul uriasului blocaj institutional pe care l-a creat, presedintele Iohannis se gandeste sa mai plece intr-o vizita externa, in loc sa ramana in tara pentru a-si instala Guvernul. Este uluitoare nepasarea presedintelui in functie cu privire la romani si la guvernarea tarii.

Sa ne amintim motivele pentru care Romania se afla in aceasta situatie de HAOS TOTAL NEJUSTIFICAT. Sa ne uitam cu atentie cum, de luni intregi, presedintele Iohannis calca in picioare Constitutia si blocheaza functionarea Guvernului, intr-un razboi impotriva PSD pe care obsesiv si-l imagineaza.

Desi crizele lui Iohannis nu ar trebui sa fie si crizele Romaniei, acest presedinte a decis sa sacrifice romanii si sa arunce tara intr-o serie nesfarsita de blocaje si impasuri", a notat, printre altele, Dancila.

A.D.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Iohannis reuniune Consiliul European, #Dancila acuzatii Iohannis vizita externa , #presedinte