Iohannis merge la Consiliul European sa prezinte pozitia Romaniei dupa Brexit

Luni, 27 Iunie 2016, ora 21:06
4128 citiri
Iohannis merge la Consiliul European sa prezinte pozitia Romaniei dupa Brexit
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis va participa la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, in perioada 28-29 iunie, primul dupa Brexit, unde va sustine regandirea proiectului european si solidaritatea Uniunii Europene.

Principalul subiect al acestei intalniri va fi legat de referendumul pentru iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

"Presedintele Romaniei va transmite un mesaj clar privind necesitatea unitatii si solidaritatii Uniunii Europene, precum si convingerea ca numai printr-o actiune comuna si in spiritul valorilor europene, Uniunea va putea depasi si raspunde cel mai bine provocarilor actuale.

In acelasi timp, seful statului va sublinia ca Romania va ramane atasata proiectului european si deplin angajata in ceea ce priveste consolidarea si adancirea acestuia pe mai departe", se arata in comunicat.

De asemenea, Iohannis doreste regandirea proiectului european.

"Va sublinia ca recastigarea increderii populatiei in viabilitatea Uniunii Europene este absolut esentiala, precum si contracararea oricaror curente nationaliste, extremiste, anti-europene, pentru a evita repetarea unui astfel de proces si in cazul altor state membre ale Uniunii", se mai arata in comunicat.

Presedintele va sustine ca Romania va apara drepturile romanilor care traiesc si lucreaza in Marea Britanie.

Printre celelalte subiecte care vor fi discutate la acest Consiliu European se numara "migratia, chestiuni economice si aspecte legate de relatiile externe ale Uniunii Europene".

Vineri, la cateva ore dupa anuntul rezultatului referendumului din Marea Britanie, Iohannis a declarat ca romanii isi pot pastra calmul si ca nu este cazul sa ne ingrijoram peste masura.

Consiliul European va avea doua intalniri, una cu premierul Marii Britanii si a doua fara reprezentantul UK, sustine eurodeputatul roman Siegfried Muresan.

"Marti, Consiliul European va avea o prima sesiune cu David Cameron si o a doua fara el. Liderii europeni ii vor spune: 'Multumim, David. La revedere. Prioritatea noastra sunt oamenii din cele 27 de state'", scrie pe Facebook Siegfried Muresan.

F.N.

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...
#Klaus Iohannis Consiliul European, #Iohannis Brexit, #Consiliul European Marea Britanie iesire UE , #Romania