Iohannis merge marti la Craiova sa isi lanseze noua carte

Marti, 21 Mai 2019, ora 07:59
4255 citiri
Iohannis merge marti la Craiova sa isi lanseze noua carte
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Klaus Iohannis va efectua marti o vizita la Craiova, context in care se va intalni cu autoritatile locale din regiunea Olteniei si isi va lansa ultima carte.

Potrivit agendei sefului statului, intalnirea cu autoritatile locale din regiunea Olteniei va avea loc la ora 16:05 la Hotel Ramada Plaza, iar evenimentul de lansare a volumului "EU.RO - Un dialog deschis despre Europa" se va desfasura la ora 18:00, la Filarmonica Oltenia.

Seful statului a lansat, oficial, cartea "EU.RO - Un dialog deschis despre Europa", la mijlocul lunii aprilie.

Noul volum al presedintelui este un ghid ce prezinta sinteza istoriei Uniunii Europene, a institutiilor care o definesc, a valorilor ei si a principalelor provocari pe care le infrunta in prezent. Totodata, cartea prezinta beneficiile pe care le are Romania in contextul apartenentei la proiectul comunitar.

"EU.RO. Un dialog deschis despre Europa" este o invitatie la dezbatere, la analiza si cunoastere, astfel incat sa le ofere cititorilor informatii de care au nevoie pentru a deveni cetateni europeni implicati, alaturi de instrumente care sa le contureze o pozitie articulata fata de Uniune si fata de viitorul ei.

Desi toata lumea stie cate ceva despre Uniunea Europeana, cartea acopera nevoia unui ghid structurat, echilibrat si concis, care sa raspunda intr-o maniera accesibila unui intreg spectru de intrebari si care sa abordeze de la cele mai simple notiuni si informatii istorice despre proiectul comunitar, pana la aspectele problematice, chiar nevralgice, pe care le implica in prezent punerea in act a idealurilor sale.

"Am incercat sa prezint, intr-o maniera accesibila, principalele mecanisme, valori si teme politice relevante pentru constructul european. Intentia mea a fost aceea de a oferi unui cititor nespecialist explicatii concise si raspunsuri la intrebari esentiale, dar sensibile, care preocupa un numar mare de cetateni si care pot genera confuzii.

Intrebarile la care am incercat sa ofer raspunsuri in aceasta carte sunt foarte variate, iar ele incep de la legitimitatea noastra istorica de a apartine spatiului comunitar si se incheie cu modul in care ne proiectam prezenta in Uniune, in viitoarea perioada. De asemenea, ele au la baza convingerea ca este de datoria politicienilor sa informeze propriii cetateni despre modul de functionare al mecanismelor politice si despre marile teme care solicita, astazi, atentia lumii intregi", afirma Klaus Iohannis in introducerea cartii.

Klaus Iohannis a mai publicat volumele "Pas cu pas" si "Primul pas".

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#Iohannis lansare carte Craiova , #presedinte
Comentarii
Poza Traiannn
Traiannn
rank 5
O actiune riscanta. OLGUTA o sa-i "pregateasca" o primire dura.
Poza liviu_69
liviu_69
rank 5
Credeam ca are alte preocupari !