Iohannis, nemultumit de rezultatele de la Evaluarea Nationala si Bac: Cere viziune si actiune

Vineri, 15 Iulie 2016, ora 22:13
2584 citiri
Iohannis, nemultumit de rezultatele de la Evaluarea Nationala si Bac: Cere viziune si actiune
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis se declara nemultumit de rezultatele obtinute de elevi la Evaluarea Nationala si la Bacalaureat si subliniaza ca lucrurile se pot schimba doar prin viziune si actiune.

"Suntem din nou la finalul unui an scolar, s-au incheiat Evaluarea Nationala si examenul de Bacalaureat. M-a intrebat cineva daca sunt multumit de rezultate si cum le evaluez, cum le apreciez. Evaluarea mea ar suna astfel: absenteism mare, note mici, promovabilitate redusa, sanse si mai reduse pentru multi dintre tinerii nostri sa realizeze ce isi doresc in viata.

Probabil cu totii suntem nemultumiti - elevi, profesori, autoritati, parinti - iar concluziile pe care le tragem sunt cam aceleasi in fiecare an. Dar asta in sine nu rezolva nimic. Lucrurile se pot schimba doar prin viziune si prin actiune", a spus Iohannis la intalnirea de lucru privind "Siguranta publica in spatiile de invatamant preuniversitar", organizata la Cotroceni.

Impactul acestei stari de fapt pe termen lung, a precizat el, vizeaza faptul ca peste jumatate dintre tinerii care termina clasa a XII-a nu dobandesc o diploma de Bacalaureat si nu au o alternativa reala pentru o cariera profesionala.

Seful statului a afirmat ca proiectul "Romania Educata" are in vedere intreruperea acestor experiente care se repeta de la an la an si crearea unui alt viitor pentru sistemul de educatie din Romania si pentru generatiile urmatoare.

Saptamana viitoare, la Brasov, va avea loc o alta dezbatere pe tema carierei didactice in invatamantul preuniversitar, conform unui anunt facut de Iohannis.

"Regandirea sistemului de formare a profesorilor poate avea un impact major in recredibilizarea profesiei si in cresterea atractivitatii acesteia, in a mentine si aduce la catedra acei dascali dedicati si profesionisti de care este nevoie intr-un invatamant preuniversitar de calitate", a spus el.

Seful statului a aratat ca este o mare nevoie de informatii complete despre infrastructura scolara, iar o alta problema o reprezinta avizele sanitare si autorizatiile de securitate la incendiu.

"Cred ca rezolvarea acestor probleme, dar nu numai, necesita mai multa responsabilitate si corectitudine la toate nivelurile si o mai buna, o mult mai buna colaborare intre autoritati", a punctat seful statului.

El a subliniat ca dupa vacanta parlamentara nu ar trebui sa mai existe nicio scoala fara autorizatie.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#Iohanniz dezamagit rezultate Bac, #Iohannis rezultate Bac 22016, #Iohannis rezultate Bac , #presedinte
Comentarii