Iohannis nu il da in judecata pe Ponta: Am primit raspuns de la SRI (Video)

Joi, 21 Mai 2015, ora 16:18
18614 citiri
Iohannis nu il da in judecata pe Ponta: Am primit raspuns de la SRI (Video)
Foto: Realitatea TV

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca nu il va da in judecata pe prim-ministrul Victor Ponta, dupa declaratiile acestuia privind posibilul trafic de influenta din Administratia Prezidentiala.

Intrebat daca a primit un raspuns de la Serviciul Roman de Informatii cu privire la acuzatiile lui Victor Ponta, seful statului a raspuns: "Nu exista nicio dovada, nici macar un indiciu, ca s-ar fi facut trafic de influenta in chestiunea Codului Silvic".

Iohannis, detalii despre relatia cu Ponta: Nu accept aluzii ca se face trafic de influenta la presedintie

Ponta, informat de servicii despre Codul Silvic? - "100% trafic de influenta"

"In continuare, cei care au trebuit sa traga invataminte au tras. Nu voi actiona in instanta pe cel care a facut afirmatiile false, pentru ca intre timp, intr-un fel, si-a cerut scuze", a mai precizat presedintele.

Declaratiile lui Klaus Iohannis au fost facute inainte de plecarea la summit-ul de la Riga, care are loc joi si vineri.

Iohannnis pleaca la Riga pentru summitul Parteneriatului Estic

In urma cu o saptamana, Klaus Iohannis a declarat ca afirmatiile prim-ministrului Victor Ponta prin care acesta sugereaza un trafic de influenta la nivelul Administratiei Prezidentiale privind exportul de lemn sunt false, aratand ca a avut o discutie telefonica in acest sens si cu directorul SRI, Eduard Hellvig.

"Nu am vorbit cu prim-ministrul, dar in aceasta dimineata am avut o discutie, deocamdata telefonica, fiindca am venit in aeroport, cu directorul SRI si l-am rugat, foarte oficial, sa analizeze si sa cerceteze cu maxima exigenta si seriozitate aceste afirmatii", a spus atunci seful statului, tot pe Aeroportul Otopeni, inainte de plecarea in vizita oficiala la Milano si Vatican.

Iohannis il ameninta pe Ponta cu instanta si a cerut ajutorul sefului SRI

Victor Ponta a declarat, pe 13 mai, ca presedintele Iohannis a fost dezinformat de "binevoitori liberali" in legatura cu Codul Silvic, care ar fi facut trafic de influenta in interesul firmei Holzindustrie Schweighofer, conform unor informatii obtinute in calitatea sa de premier.

"Impresia mea personala e ca presedintele a retrimis legea la Parlament pe baza unor informatii pe care le-a primit de la niste 'binevoitori liberali' pe care zilele astea ii vedeti luptandu-se cu dintii pentru interesele private ale celor de la Schweighofer (...) Din PNL! Ii vedeti zilele astea pe cei care se lupta cu toate puterile pe care le au", a insistat premierul.

Codul Silvic: Ponta acuza PNL de trafic de influenta, liberalii reactioneaza

Intrebat daca vorbeste despre trafic de influenta la politicienii respectivi, Victor Ponta a raspuns: "100%".

"Nu pot face incadrari juridice, dar doamnele si domnii de la PNL (...) au avut intalniri in calitate oficiala si privata cu reprezentantii Schweighofer", a nuantat premierul, fara a da nume.

Intrebat de unde stie, Victor Ponta a raspuns: "In calitate de prim ministru trebuie sa ma informez foarte bine intotdeauna cand apare o situatie de criza. Si situatia actuala e una de criza".

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Klaus Iohannis SRI Ponta, #Ponta Iohannis trafic influenta, #Iohannis summit Riga , #presedinte