Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Iohannis: O tara din care pleaca valuri intregi de tineri specialisti este un stat in suferinta

Marti, 19 Mai 2015, ora 23:02
9420 citiri
Iohannis: O tara din care pleaca valuri intregi de tineri specialisti este un stat in suferinta
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a transmis marti un mesaj de felicitare Academiei de Stiinte Medicale, cu prilejul aniversarii a 80 de ani de existenta, subliniind ca institutia a contribuit, inca de la infiintare, la dezvoltarea si progresul cunoasterii stiintifice din domeniul medicinei romanesti.

"Inca de la infiintare, in 1935, institutia a contribuit la dezvoltarea si progresul cunoasterii stiintifice din domeniul medicinei romanesti. Timp de opt decenii, Academia de Stiinte Medicale a fost un for al excelentei academice, de formare, afirmare si promovare a unor personalitati de inalt nivel intelectual si stiintific", a aratat seful statului in mesajul sau.

Klaus Iohannis va fi decorat de PNL cu distinctia I.C. Bratianu

Iohannis a subliniat ca realizarile si meritele elitei romanesti din domeniul medicinei au fost recunoscute si apreciate la nivel mondial, iar Romania a oferit lumii specialisti de exceptie, care s-au distins de-a lungul timpului in domeniul cercetarii medicale internationale.

"Vreau sa transmit totodata aprecierea mea pentru toti cei care, mai tineri sau mai in varsta, trudesc pentru a duce mai departe renumele scolii romanesti de medicina. In orice stat democratic, cercetarea stiintifica reprezinta o sursa de progres. Tara noastra nu duce lipsa de idei creatoare, de potential uman si intelectual. Tinerii nostri cercetatori performeaza peste hotare si fac cinste Romaniei.

In acest context, cred cu tarie ca trebuie gasite instrumente adecvate de stimulare a activitatilor de cercetare si de atragere a tinerelor talente in tara. Expertiza lor are o valoare inestimabila pentru Romania de maine. O tara din care pleaca valuri intregi de tineri specialisti pentru ca nu suntem in stare sa le oferim acces la resurse si conditii decente de lucru este o tara in suferinta", a spus presedintele in mesajul sau.

El arata ca cercetarea trebuie privita ca o investitie in viitorul Romaniei.

"Cum am sustinut in nenumarate randuri, cele mai importante domenii de cercetare in care trebuie sa investim cat mai rapid sunt sanatatea si educatia. Potentialul intelectual exista, dar avem nevoie de inteligenta institutionala pentru a-l folosi corespunzator. Orice pas intarziat va produce si mai multa subdezvoltare, si mai multa suferinta. Sunt insa convins ca, in curand, vom pune pe picioare, inclusiv cu sprijinul dumneavoastra, bazele unui sistem institutional sanatos", conchide Iohannis.

Mesajul presedintelui Klaus Iohannis adresat participantilor la sesiunea solemna prilejuita de implinirea a 80 de ani de la infiintarea Academiei de Stiinte Medicale a fost transmis de consilierul prezidential Andrei Muraru.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Klaus Iohannis plecare tineri tara, #Klaus Iohannis Academia de Stiinte Medicale, #Klaus Iohannis sanatate educatie , #presedinte