Iohannis pleaca in campanie electorala la Chisinau?

Sambata, 22 Noiembrie 2014, ora 09:45
4085 citiri
Iohannis pleaca in campanie electorala la Chisinau?
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Klaus Iohannis ar putea face saptamana viitoare o vizita la Chisinau, inainte de alegerile parlamentare care au loc pe 30 noiembrie in Republica Moldova.

Informatia ca ar sustine un anumit partid politic si ca se va intalni cu premierul Iurie Leanca este furnizata de ABC News.md, nefiind insa confirmata oficial.

"Nu stiu nimic. Imediat dupa alegeri, Klaus Iohannis m-a anuntat ca isi va tine agenda singur", a declarat Marian Petrache, secretarul general al PNL, pentru Adevarul.

Iohannis explica de ce nu a fost niciodata la Cernauti si Chisinau

Klaus Iohannis a dezvaluit, in timpul primei dezbateri televizate cu Victor Ponta, ca nu a fost niciodata in Cernauti, Ucraina, sau in Chisinau, Republica Moldova.

"Voi fi presedintele tuturor romanilor, dar acele localitati nu se afla pe teritoriul Romaniei, au fost candva. Cu siguranta, cand voi fi presedinte, voi face cu placere vizite si in Chisinau, si in Cernauti. Am prieteni de multi ani care se trag din Cernauti si Chisinau", a explicat Iohannis.

Iohannis dezvaluie unde ar face prima vizita in calitate de presedinte

Ulterior, presedintele ales a declarat ca prima sa deplasare in aceasta calitate va fi cel mai probabil la Bruxelles si ca o posibila vizita in Republica Moldova este, de asemenea, prioritara.

"Cred ca este posibil ca prima vizita sa fie la Bruxelles, pentru ca acolo tot timpul sunt probleme urgente, si imi doresc ca una dintre primele vizite sa o fac la Chisinau", a precizat Klaus Iohannis.

Cum a votat diaspora: Iohannis - 89,73%, Ponta a castigat doar in Palestina

In Republica Moldova, Klaus Iohannis a castigat in toate cele 21 de sectii de votare. Spre deosebire de turul intai, cand Victor Ponta obtinuse peste 8.000 de voturi, devansandu-l pe candidatul ACL, de data aceasta el a obtinut mai putine voturi.

Romanii de dincolo de Prut au rasturnat scorul: 78,58% au votat cu Klaus Iohannis si 21,41% cu Victor Ponta.

Iohannis a primit mandatul de presedinte

Presedintele ales Klaus Iohannis a fost validat, vineri, in functia de presedinte al Romaniei de magistratii Curtii Constitutionale.

Judecatorii au citit hotararea prin care confirma rezultatul si castigatorul alegerilor si i-au inmanat lui Klaus Iohannis mandatul de presedinte ales.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Iohannis vizita Chisinau, #Iohannis alegeri Moldova , #presedinte