Iohannis pleaca in Italia

Sambata, 18 Aprilie 2015, ora 11:32
2871 citiri
Iohannis pleaca in Italia
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Klaus Iohannis va merge, in 27 aprilie, intr-o vizita oficiala in Italia, unde exista cea mai mare comunitate de romani din afara granitelor Romaniei, pe agenda aflandu-se convorbiri cu omologul sau italian si cu premierul, dar si o intalnire cu romani stabiliti acolo.

Surse politice au declarat, sambata, ca presedintele Klaus Iohannis se va afla, in 27 aprilie, la Roma, la invitatia presedintelui Italiei, Sergio Mattarella.

Pe langa intalnirile cu oficialii italieni, seful statului se va intalni cu reprezentantii comunitatii romanilor din diaspora.

Vizita presedintelui Klaus Iohannis la Roma este cu atat mai importanta cu cat, la scrutinul din noiembrie 2014, cei mai multi romani din diaspora care s-au prezentat la vot au fost in Italia.

Astfel, la cel de-al doilea tur de scrutin ale prezidentialelor, in Italia s-au prezentat la urne 96.600 de romani. Dintre acestia, 85.579 (88,59%) au votat cu Klaus Iohannis.

In plus, in importante orase italiene, Torino, Roma, Milano, au fost cozi uriase la sectiile de votare, la ambele tururi de scrutin, existand si incidente din cauza imposibilitatii romanilor de a-si exercita dreptul de vot.

Klaus Iohannis a obtinut 89,73% din voturi in strainatate, unde la al doilea tur al alegerilor prezidentiale au votat 377.651 de romani din afara granitelor tarii, el castigand alegerile in toate sectiile de votare din diaspora, cu exceptia celei din Palestina.

Datele ultimului recensamant arata ca in Italia traiesc peste 341.200 de romani.

De la preluarea mandatului, in luna decembrie, seful statului a mai avut vizite oficiale in Franta, Germania, Polonia, Republica Moldova si Ucraina.

O urmatoare vizita externa a presedintelui Romaniei va fi, cel mai probabil in luna mai, in Spania, o alta tara cu o comunitate importanta de romani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Iohannis vizita Italia , #presedinte
Comentarii
R
razek
rank 1
Poza 79w3k5
79w3k5
rank 4
Să vadă şi italienii un salam săsesc.