Iohannis, preocupat de criza din Grecia: Consultari cu BNR si lideri europeni (surse)

Miercuri, 01 Iulie 2015, ora 11:05
3679 citiri
Iohannis, preocupat de criza din Grecia: Consultari cu BNR si lideri europeni (surse)
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Klaus Iohannis arata ca se preocupa de efectele pe care le-ar putea avea criza din Grecia asupra Romaniei, avand consultari recente cu reprezentantii Bancii Nationale a Romaniei (BNR), sustin surse de la Cotroceni.

De asemenea, seful statului roman a purtat mai multe convorbiri la telefon cu lideri europeni despre situatia tentionata de la Atena, potrivit unor surse din cadrul Administratiei Prezidentiale, citate de Caleaeuropeana.ro

Criza din Grecia si leul romanesc: 4 intrebari esentiale despre moneda nationala

Riscul ca statul elen sa iasa din zona euro a provocat ingrijorari in toate colturile lumii. Inclusiv presedintele american Barack Obama a purtat discutii cu Angela Merkel, David Cameron si Francois Hollande pe fondul tensiunilor din Grecia.

Grecia nu a reusit sa plateasca, pana marti la miezul noptii, o transa de 1,6 miliarde de euro catre Fondul Monetar International (FMI). Tara nu are acesti bani si liderii eleni au anuntat ca nu vor plati.

Grecia a intrat in incapacitate de plata, dupa ce a ratat scadenta catre FMI - ce urmeaza si ce sanse de salvare are

Grecia, in focuri: Bursa de la Bucuresti rezista mai bine ca marile surori din Occident

Asta dupa ce aceiasi lideri au intrerupt brusc negocierile cu creditorii internationali pe tema ultimei transe a planului de salvare, intrucat nu au fost de acord cu conditiile de austeritate solicitate.

Intre timp, statul elen a solicitat, marti, un nou program de salvare, de doi ani, de la Mecanismul European de Salvare (ESM). Acest mecanism financiar este fondul de urgenta al UE, destinat ajutorarii tarilor si bancilor aflate in dificultate.

Grecia solicita un nou plan de salvare. Care sunt tarile care ar plati?

Exista temeri ca Grecia ar putea intra in faliment, ba chiar ca ar putea iesi din zona euro, cu consecinte imprevizibile si potential catastrofale pe piata financiara.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#Iohannis BNR, #Iohannis BNR Grecia, #Iohannis lideri UE Grecia, #Iohannis Grecia , #presedinte