Iohannis, reactie dupa ce Parlamentul l-a scapat pe Sova: Nimeni nu este mai presus de lege

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 18:09
13736 citiri
Iohannis, reactie dupa ce Parlamentul l-a scapat pe Sova: Nimeni nu este mai presus de lege
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a reactionat, dupa ce Senatul a respins incuviintarea retinerii si arestarii lui Dan Sova. Potrivit presedintelui, Parlamentul a blocat din nou o cerere a justitiei.

"In calitate de garant al respectarii Constitutiei si principiilor statului de drept, nu pot sa trec cu vederea faptul ca astazi Parlamentul a blocat din nou o cerere a justitiei. Intr-un stat de drept nimeni nu este mai presus de lege. Calitatea de deputat, senator sau ministru nu ar trebui sa confere nimanui imunitate in fata justitiei.

Parlamentul nu se poate erija in instanta. Justitia este singura in masura sa-si spuna cuvantul, pornind, desigur, de la prezumtia de nevinovatie. Numai un Parlament cu principii ferme in ceea ce priveste integritatea, capabil sa raspunda prompt si corect la cererile justitiei, poate recapata increderea cetatenilor", a scris pe Facebook Klaus Iohannis miercuri seara.

Dan Sova a anuntat, miercuri, ca a luat decizia de a se autosuspenda din toate functiile pe care le detine in PSD, dupa ce colegii senatori l-au salvat votand impotriva cererii DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive, intr-un dosar in care este acuzat de complicitate de abuz in serviciu.

Sova se autosuspenda din toate functiile din PSD: Justitia nu se face prin arestari

Senatul a respins miercuri incuviintarea cererii DNA de arestare preventiva a lui Dan Sova. In cazul acestuia au votat 151 de senatori, dintre care 79 de voturi au fost pentru, 67 contra si cinci anulate.

In urma votului exprimat nu a fost intrunit numarul majoritatii senatorilor (85), in conformitate cu legea privind statutul senatorilor, prin urmare Senatul nu a incuviintat solicitarea DNA de arestare a lui Dan Sova.

Scandal dupa votul in cazul Sova - PNL contesta la CCR si cere alegeri anticipate

In Constitutie, insa, se spune ca este nevoie de jumatate plus unu din numarul senatorilor prezenti, caz in care cererea procurorilor in cazul Sova ar fi fost admisa.

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a transmis, miercuri, ca, dupa votul din Senat in cazul lui Dan Sova, "PNL cere alegeri anticipate pentru a da tarii un nou Parlament, cu o noua legitimitate si un restart in relatia dintre clasa politica si cetateni, echivalent celui din noiembrie 2014".

"Ceea ce s-a intamplat, astazi, este o sfidare a romanilor, a justitiei, a statului de drept. Astazi, PSD si Victor Ponta au orchestrat, in dispret total fata de cetatenii Romaniei, o piesa noua, de natura procedurala, cu aceeasi intentie: blocarea justitiei. E inca o lectie prin care Victor Ponta ne arata ca nu vom fi niciodata, nici noi, nici romanii, egalii PSD", se precizeaza intr-un comunicat de presa semnat de Alina Gorghiu.

Mai mult, PNL va ataca la Curtea COnstitutionala decizia Senatului de respingere a cererii DNA pentru incuviintarea arestarii preventive a lui Dan Sova, in acest moment cautand solutii juridice pentru a demara acest demers.

A.S.

Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte de Casație și Justiție a validat, marți, 19 martie, alianța electorală Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, admițând contestația făcute de cele 3 formațiuni...
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
#Iohannis reactie Dan Sova, #Klaus Iohannis respingere arestare Sova, #Klaus Iohannis Facebook , #presedinte