Iohannis reactioneaza dupa anuntul SRI privind scandalul dezinfectantilor

Luni, 09 Mai 2016, ora 13:09
12687 citiri
Iohannis reactioneaza dupa anuntul SRI privind scandalul dezinfectantilor
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Administratia Prezidentiala a transmis, luni, o reactie dupa ce Serviciul Roman de Informatii a anuntat ca stia despre situatia privind infectiile intraspitalicesti si ca a transmis o suta de informari in ultimii cinci ani decidentilor legali, printre care si presedintiei.

"Informarile pe care le primeste presedintele sunt secrete si strict secrete", a transmis Administratia Prezidentiala.

De altfel, declaratiile celor de la SRI au venit dupa ce Gazeta Sporturilor a publicat un material potrivit caruia, SRI ar fi stiut de problemele cu dezinfectantii.

Scandalul dezinfectantilor: SRI sustine ca a trimis 100 de informari in ultimii 5 ani

"In documentele de informare adresate beneficiarilor legali, cu privire la problema infectiilor nosocomiale, au fost prezentate inclusiv aspecte referitoare la calitatea necorespunzatoare pentru dezinfectantii utilizati la nivelul unitatilor spitalicesti din tara. Printre beneficiarii legali ai informarilor noastre pe aceasta problematica sunt presedintii de Consilii Judetene, prefectii, ministrii, prim-ministrul, Presedintele Romaniei.

Toti acesti beneficiari legali au primit informari constante, fiecare, potrivit atributiilor lor, despre disfunctionalitatile din sistemul public de sanatate din Romania. In ultimii cinci ani, SRI a trimis circa 100 de informari, inclusiv pe chestiuni legate de fenomenul infectiilor nosocomiale intraspitalicesti", au transmis, luni, oficialii SRI.

Si fostul presedinte Traian Basescu a reactionat dupa anuntul SRI.

"DESECRETIZARE NECESARA. Din afirmatiile purtatorului de cuvant al SRI inteleg ca in ultimii cinci ani institutia a informat Presedintia cu privire la tratarea infectiilor din spitale, cu substante dezinfectante diluate, furnizate de firma domnului Condrea sau de orice alt furnizor care a diluat (falsificat) substantele de dezinfectie.

Cred ca este corect si necesar ca informarile adresate Presedintelui Romaniei pe aceasta problema sa fie facute publice de catre SRI", a notat acesta pe pagina de Facebook Traian Basescu.

In urma scandalului legat de dezinfectantii folositi in spitale, luni, ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu, si-a dat demisia din functie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Iohannis SRI scandal dezinfectanti, #Iohannis SRI dezinfectanti , #presedinte