Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Iohannis s-a intalnit cu Mike Pence si Manfred Weber: Discutii despre Parteneriatul Strategic si mandatul Romaniei la presedintia UE

Sambata, 16 Februarie 2019, ora 18:52
3506 citiri
Iohannis s-a intalnit cu Mike Pence si Manfred Weber: Discutii despre Parteneriatul Strategic si mandatul Romaniei la presedintia UE
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit, sambata, la Munchen, cu vicepresedintele american Mike Pence, cu presedintele Grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, precum si cu alti lideri politici.

"Intalnire excelenta cu vicepresedintele american Mike Pence. Am reiterat importanta Parteneriatului nostru Strategic si consolidarea in continuare a relatiei transatlantice, care se afla la un nivel excelent", a scris, sambata, Klaus Iohannis pe Twitter, la finalul intalnirii pe care a avut-o cu vicepresedintele american.

Ulterior, Administratia Prezidentiala a transmis ca cei doi inalti oficiali au evocat stadiul excelent al Parteneriatului Strategic Romania-SUA si posibilitatile concrete de aprofundare a acestuia, pe toate dimensiunile.

"Presedintele Klaus Iohannis a reiterat angajamentul consecvent al tarii noastre si al sau personal pentru consolidarea Parteneriatului Strategic dintre Romania si SUA si pentru intarirea relatiei transatlantice. Vicepresedintele american a multumit presedintelui Romaniei pentru substanta si soliditatea Parteneriatului Strategic, precum si pentru modul in care presedintele Klaus Iohannis actioneaza pentru sustinerea Parteneriatului ("strong leadership"), apreciind ca SUA si Romania sunt prieteni foarte apropiati", a transmis Administratia Prezidentiala.

Sursa citata a precizat ca vicepresedintele Mike Pence a reamintit relatia apropiata a Presedintelui SUA, Donald Trump, cu Presedintele Klaus Iohannis.

"Nu in ultimul rand, vicepresedintele SUA a multumit pentru decizia recenta a Presedintelui Klaus Iohannis de recunoastere a lui Juan Guaido ca presedinte interimar al Venezuelei. Cei doi inalti oficiali au mai abordat si alte teme de actualitate internationala", a mai transmis Administratia Prezidentiala.

Weber: O discutie foarte buna cu presedintele Klaus Iohannis

Totodata, presedintele Grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, a scris, sambata, pe Twitter, ca a avut o discutie "foarte buna" cu presedintele Klaus Iohannis. "Uniunea Europeana trebuie sa-si asume responsabilitatea si la scara globala: avem sansa de a vorbi pe o singura voce", sustine Manfred.

"O discutie foarte buna cu presedintele Klaus Iohannis privind mandatul Romaniei la presedintia UE. De asemenea, UE trebuie sa-si asume responsabilitatea si la scara globala: avem sansa de a vorbi pe o singura voce", a scris Weber pe Twitter.

Presedintele Klaus Iohannis participa, in calitate de invitat de onoare, sambata, la cea de-a 55-a editie a Conferintei internationale de Securitate de la Munchen.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Klaus Iohannis Mike Pence, #Klaus Iohannis Manfred Weber , #presedinte
Comentarii