Iohannis s-a intalnit cu primarul Chisinaului: Romania a aratat ca poate fi mai rationala

Miercuri, 26 Noiembrie 2014, ora 17:18
2889 citiri
Iohannis s-a intalnit cu primarul Chisinaului: Romania a aratat ca poate fi mai rationala
Foto: Tribuna

Presedintele ales Klaus Iohannis s-a intalnit miercuri la Bucuresti cu primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca.

Potrivit unui comunicat transmis de PNL, in cadrul intrevederii au fost abordate mai multe subiecte referitoare la situatia din Republica Moldova din ultimii cinci ani de guvernare pro-europeana, perspectivele acesteia in anii urmatori, relatia dintre cele doua state, precum si vizita pe care Klaus Iohannis urmeaza sa o efectueze la Chisinau.

Cu cine se va intalni Iohannis la Chisinau

In documentul citat se arata ca Dorin Chirtoaca l-a felicitat pe Klaus Iohannis pentru victoria in alegerile prezidentiale si i-a transmis "sa mearga lucrurile ceas si la Cotroceni, asa cum au mers si merg la Sibiu".

El considera ca, odata cu alegerile prezidentiale, Romania a aratat ca "poate fi mai rationala, ca poate alege cu mintea si cu sufletul impreuna, respectiv ca mai putin poate fi indusa in eroare".

"Este vorba despre o schimbare de mentalitate, un vot de protest impotriva clasei politice corupte, dar si o raspundere majora in ceea ce priveste consolidarea statului de drept, asigurarea independentei justitiei, a unei economiei libere, reasezarea si modernizarea Romaniei in devenirea sa europeana", a subliniat Dorin Chirtoaca.

Iohannis explica de ce nu a fost niciodata la Cernauti si Chisinau: Nu se afla pe teritoriul Romaniei

Primarul Chisinaului a remarcat si ca "in Republica Moldova avem aceeasi situatie si aceleasi asteptari, evident cu intarzierea de rigoare".

Romania este si va fi alaturi de Republica Moldova

La randul sau, Klaus Iohannis a subliniat ca relatia dintre Romania si Republica Moldova este o relatie speciala, unica in Europa, care este si va fi prioritara pentru Romania.

"Romania este si va fi alaturi de Republica Moldova in parcursul sau european. Romania isi doreste ca cetatenii Republicii Moldova sa poata deosebi mai bine diferentele dintre Uniunea Europeana si cea vamala si sa se poata bucura cat mai curand de beneficiile pe care le aduce Europa pentru omul de rand, pentru omul simplu", a mentionat presedintele ales al Romaniei.

Iohannis s-a inteles cu Basescu. Cand va prelua mandatul prezidential

La finalul intrevederii, Dorin Chirtoaca a mentionat ca presedintele ales Klaus Iohannis este asteptat vineri la Chisinau nu numai de politicieni, dar si de oamenii simpli.

"Pentru ca si Republica Moldova sa castige in anul 2014, asa cum a castigat Ucraina in cadrul alegerilor parlamentare din 26 octombrie si asa cum a castigat Romania in cadrul alegerilor prezidentiale din 16 noiembrie", a adaugat Dorin Chirtoaca.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Iohannis intalnire Chirtoaca Bucuresti, #primar Chisinau intalnire Iohannis, #Iohannis vizita Moldova , #presedinte