Iohannis spune ca PSD ramane un pericol pentru romani: Indepartarea definitiva a PSD de la putere se produce doar prin vot

Sambata, 14 Septembrie 2019, ora 18:36
3643 citiri
Iohannis spune ca PSD ramane un pericol pentru romani: Indepartarea definitiva a PSD de la putere se produce doar prin vot
Foto: Facebook PNL

Presedintele Klaus Iohannis a spus, la Adunarea Regionala a organizatiilor PNL din Sud-Est, ca nu trebuie sa ne facem iluzii, deoarece PSD, "cu orice alt chip va aparea in fata oamenilor, ramane un pericol pentru romani".

Iohannis i-a indemnat pe liberali sa fie pregatiti pentru a se ridica la nivelul asteptarilor romanilor.

"Ma aflu azi aici pentru ca PNL intelege acest drum si intelege nevoia unui nou inceput pentru Romania. Ati castigat alegerile europarlamentare si va felicit inca o data pentru asta. Ati ajuns la acest rezultat pentru ca v-ati mobilizat, ati propus o echipa foarte buna si ati dat oamenilor semnalul ca pot avea incredere in voi.

Aveti primari eficienti in multe localitati din tara, o echipa cu oameni pregatiti sa isi asume intrarea la guvernare. Veti fi principalul partid al unei coalitii democratice care va guverna Romania mult mai bine pentru cetateni. Mult mai bine, mult mai mult timp. Dar drumul e abia la inceput si va spun ca este extrem de important sa nu pierdeti ceea ce ati castigat in 26 mai. Acest lucru se numeste incredere. Ati castigat increderea romanilor. Cultivati-o", a spus Iohannis in fata celor prezenti la adunarea Regionala a organizatiilor PNL din Sud-Est.

Presedintele a adaugat ca in ultimii doi ani si jumatate, Romania a fost condusa de o guvernare "care i-a compromis viitorul, care a sapat adanc la temelia statului de drept si a democratiei".

"PSD a produs cea mai dezastruoasa, cea mai paguboasa guvernare de la Revolutie incoace. Rusine! Romania anului 2019, cu o guvernare PSD, e un stat membru al UE fara spitale, fara autostrazi, cu scoli inca nesigure si nefunctionale, un stat in care initiativa privata si investitiile care genereaza dezvoltare sunt descurajate. In Romania anului 2019 nu avem asigurat nici macar transportul public care sa faca legatura permanenta intre orasele mari si comunele din jurul lor.

In asaltul continuu asupra statului roman, PSD nu a mai avut timp sa guverneze si pentru oameni. PSD-istii au facut legi care sa subordoneze justitia, politia, jandarmeria. Au pus in varful acestor institutii oameni fara competente, dar cu recomandare de la PSD. PSD a reprezentat cea mai mare amenintare la adresa stabilitatii si viitorului Romaniei. In acesti ani grei de lupta cu PSD mi-am folosit toate parghiile constitutionale pentru a bloca legi, masuri catastrofale, toate acestea culminand cu referendumul pe care l-am convocat in 26 mai pentru ca romanii sa isi faca auzita vocea la urne si au facut-o. Atunci, pe 26 mai, a fost un punct de cotitura. Votul la referendum a aratat ca romanii ii sanctioneaza pe pesedisti pentru drumul pe care vor sa conduca tara si in acelasi timp dand votul de incredere pentru cei care i-au aparat de o guvernare toxica. Acestia fiind voi si cu mine", a afirmat Iohannis.

Acesta i-a indemnat pe liberali sa nu isi faca iluzii: "PSD, cu orice alt chip va aparea in fata oamenilor, ramane un pericol pentru romani. Lupta nu este nici pe departe incheiata.

Primul pas e indepartarea acestei guvernari nocive, PSD-iste

Presedintele Klaus Iohannis a mai spus ca pentru el lupta aceasta nu este una pentru un nou mandat, ci este sansa de a cladi ce nu s-a realizat "in razboiul permanent cu PSD, in eforul de a ii opri sa distruga Romania". "Primul pas e indepartarea acestei guvernari nocive, PSD-iste", a spus Iohannis.

"Pentru mine lupta aceasta nu e o lupta pentru un nou mandat, este sansa de a cladi ce nu s-a realizat in razboiul permanent cu PSD, in efortul de a-i opri sa distruga Romania. Viitorul nu inseamna doar batalia cu PSD, inseamna guvernare responsabila, economie sanatoasa cu crestere durabila, inseamna idei comune, parteneriat si colaborare. Eu vreau sa construim Romania normala, puternica, adica un stat functional cu institutii eficiente puse in slujba cetateanului. Ma bazez pe voi ca sa le transformam pe toate acestea in realitate" a spus Iohannis.

Iohannis a adaugat ca proiectul Romaniei normale este un efort colectiv, iar PNL va fi motorul acestei viitoare constructii.

"Eu stiu ce trebuie facut. Iar primul pas, ati ghicit, e indepartarea acestei guvernari nocive, PSD-iste. Repararea raului facut de PSD in toti acesti ani in justitie, adminsitratie, economie, in zone unde statul a fost distrus, trebuie refacut cat mai rapid", a afirmat Iohannis.

PSD-ului ii este teama sa mearga in Parlament pentru votul de validare

Presedintele Klaus Iohannis a vorbit si despre ultimele propuneri la ministere pe care le-a respins, spunand ca PSD nu a invatat nimic. "Am fost nevoit nu o data, nu de doua ori, de trei ori sa refuz remanierea ceruta cu obraznicie", afirma Iohannis.

"Vedeti foarte bine ca se iau la PSD noi decizii pe care trebuie sa le blochez, pentru ca Romania risca sa fie distrusa de PSD. In toti acesti ani am reusit sa oprim foarte multe erori, dar PSD nu a invatat nimic. Ati urmarit cu siguranta ultimele etape de asa-numite remanieri. PSD a pierdut majoritatea in Parlament, dar ii este frica sa mearga in Parlament sa isi ia votul de validare si atunci am fost nevoit nu o data, nu de doua ori, de trei ori sa refuz remanierea ceruta cu obraznicie. Romania nu va putea niciodata sa progreseze asa, in acest stil PSD-ist, insa exista oameni pregatiti care pot sa conduca onest, cu responsabilitate si pe multi dintre ei ii vad astazi in aceasta sala", a afirmat Iohannis.

Acesta a adaugat ca "indepartarea definitva a PSD de la putere se produce in timp, doar prin vot, printr-o prezenta consistenta si constanta la urne".

In ce priveste viitoarele alegeri, Iohannis a spus ca lupta nu va fi usoara, dar el crede in liberali, in puterea si capacitatea lor de a-i convinge pe romani si sa le dea votul lor de incredere.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Iohannis pericol guvernare PSD, #Iohannis candidat prezidentiale 2019 , #presedinte