Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Iohannis se consulta cu reprezentantii societatii civile: Cate mesaje cu propuneri a primit (Video)

Vineri, 06 Noiembrie 2015, ora 11:24
3620 citiri
Iohannis se consulta cu reprezentantii societatii civile: Cate mesaje cu propuneri a primit (Video)
Foto: Arhiva / Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis se va intalni, vineri, la ora 13:30, cu reprezentanti ai societatii civile, pana la aceasta ora nefiind stabilita inca lista cu numele acestora.

Informatia a fost oferita public de Administratia Prezidentiala prin intermediul unui comunicat de presa.

"Administratia Prezidentiala este in curs de a finaliza procedura de selectie a participantilor la intalnirea cu presedintele Klaus Iohannis, pe baza propunerilor primite in cursul zilei de joi, 5 noiembrie a.c. Pe adresa consultari@presidency.ro, au sosit, pana la termenul anuntat, un numar de 5.520 de mesaje, in care sunt propuse una sau mai multe persoane cu grad ridicat de reprezentativitate din partea manifestatilor, precum si din partea ONG-urilor", se mai arata in comunicatul citat.

Consultarile cu societatea civila vor avea loc dupa incheierea celor purtate cu delegatiile partidelor parlamentare.

Prima zi de consultari la Cotroceni - Iohannis ar fi de acord cu dizolvarea Parlamentului si alegeri anticipate

Iohannis continua consultarile pentru noul guvern: Cine va reprezenta strada? LIVE

Decizia presedintelui de a consulta societatea civila inainte de a desemna un nou premier dupa demisia Guvernului Ponta a fost criticata de fostul presedinte Traian Basescu, care a sustinut ca seful statului trebuie sa isi asume politic decizia.

Basescu, despre criza politica: Iohannis fuge de asumare. Implicarea societatii civile, neconstitutionala

De asemenea, membri ai societatii civile l-au criticat dur pe Iohannis pentru aceasta decizie: "Sunteti intr-o eroare profunda. Nu au fost inventate pana acum, in lumea democratica, cu traditie asociativa, criterii pentru cerintele dumneavoastra".

Membri ai societatii civile ii raspund lui Iohannis: Sunteti intr-o eroare profunda

Iohannis, consultari in premiera cu societatea civila si "strada": Cine poate merge la Cotroceni si cum

Mai multe ONG-uri ii propun lui Iohannis 10 masuri rapide, printre care demiterea lui Ciorbea

Premierul Victor Ponta a demisionat miercuri, la patru zile de la tragedia produsa la clubul Colectiv din Capitala. Un incediu izbucnit in timpul unui concert s-a soldat cu moartea a 32 de oameni, cei mai tineri, si cu peste 150 de raniti, dintre care peste 80 foarte grav.

Lipsa de reactie a guvernantilor a scos lumea in strada. Zeci de mii de oameni au protestat cerand demisia primarului sectorului 4, unde s-a produs tragedia, a ministrului de Interne, Gabriel Oprea, si a premierului Victor Ponta, considerati principalii responsabili.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Iohannis intalnire societatea civila, #Iohannis Ponta demisie , #presedinte