Iohannis se consulta cu "strada": Numele celor care merg la Cotroceni

Vineri, 06 Noiembrie 2015, ora 12:59
7242 citiri
Iohannis se consulta cu "strada": Numele celor care merg la Cotroceni
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a convocat vineri la consultari, incepand cu 13:30, mai multi reprezentanti ai societatii civile si ai oamenilor care au protestat in strada in ultimele trei zile.

Anuntul de la Cotroceni a venit joi dimineata, iar la ora 18:00 Administratia Prezidentiala a precizat procedura prin care oamenii trebuie sa anunte pe cine aleg sa-i reprezinte la discutii. Astfel, "organizatiile non-guvernamentale cu larga recunoastere publica" si "persoanele care au un grad ridicat de reprezentativitate pentru miscarile civice" aveau 6 ore sa isi aleaga reprezentantii.

Abia vineri la ora 11:00 a anuntat Administratia ora de intalnire cu societatea civila - 13:30, insa nu si numele celor care au primit invitatii. Acestea au inceput insa sa fie dezvaluite chiar de persoanele in cauza.

Iata lista cu cele 20 de persoane care au mers la Palatul Cotroceni din partea "strazii":

Sorin Ionita - Expert Forum

Elena Calistru - Funky Citizens

Nicusor Dan - Asociatia Salvati Bucurestiul

Mihai Dragos - Consiliul Tineretului din Romania

Ionut Sibian - Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile

Cristina Guseth - Freedom House

Liviu Mihaiu - Salvati Dunarea si Delta

Ema Stoica - studenta

Adrian Despot - cantaret

Tudor Benga - OKIAN

Alexandru Bindar - Uniunea Studentilor din Romania

Catalin Drula - Asociatia Pro Infrastructura

Edmond Niculusca - Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate

Horia Onita - Consiliul National al Elevilor

Claudia Postelnicescu - Initiativa Romania

Stefan Darabus - HHC Romania

Andrei Cornea - GDS

Clara Matei - Asociatia Medicilor Rezidenti

Dragos Slavescu - medic

Octavian Berceanu - Uniti Salvam

Foto: Digi 24

"Tocmai m-au sunat. Sa fiu la 13 la Cotroceni. Asta e puterea mobilizarii si a social media! Putem!!! Mii de multumiri inca o data si tineti-mi pumnii!", a scris pe Facebook Tudor Benga, in jurul orei 12:00.

Tot pe reteaua sociala a anuntat si Catalin Drula ca a primit invitatia de la Cotroceni. "Tocmai am primit invitatie la consultarile de la Cotroceni. Am acceptat invitatia pentru voi toti cei care m-ati indemnat de ieri incoace sa merg. Nu stiu cine m-a propus si cum", a notat pe Facebook Catalin Drula.

La randul lor, reprezentantii Initiativei Romania au informat, intr-un comunicat de presa remis Ziare.com, ca vor lua si ei parte la consultarile cu presedintele Klaus Iohannis.

"In urma centralizarii celor 5.000 de propuneri primite la Cotroceni, am fost invitat sa particip la consultarile de astazi de la ora 13:30", a scris si Nicusor Dan pe Facebook.

Unii au refuzat invitatia presedintelui

"Am primit invitatia de la Cotroceni foarte tarziu. Din pacate e o suprapunere peste evenimentul traditional CRPE - Petrom 'Academia de Politici Europene', care incepe azi la Constanta. Colegii nostri Sorin Ionita si Catalin Drula vor prezenta acolo ideile noastre. Fac aceste precizari pentru oamenii din presa care ne suna, suntem la volan, nu avem informatii suplimentare", a scris Cristian Ghinea pe Facebook.

"Am primit invitatie din partea Administratiei Prezidentiale sa merg la Cotroceni (am fost sunata si am primit mesaj pe telefonul mobil), azi la ora 13.00, fiindca am fost nominalizata in multele emailuri trimise. Eu va multumesc pentru incredere: ). Am refuzat. Motivele refuzului sunt legate de neincredere in utilitatea si rostul acestor consultari", a scris pe Facebook si Oana Baluta - conferentiar la Universitatea Bucuresti si activist pentru egalitatea intre femei si barbati.

Consultarile cu societatea civila au loc dupa incheierea celor purtate cu delegatiile partidelor parlamentare.

Prima zi de consultari la Cotroceni - Iohannis ar fi de acord cu dizolvarea Parlamentului si alegeri anticipate

Iohannis continua consultarile pentru noul guvern LIVE

Decizia presedintelui de a consulta societatea civila inainte de a desemna un nou premier dupa demisia Guvernului Ponta a fost criticata de fostul presedinte Traian Basescu, care a sustinut ca seful statului trebuie sa isi asume politic decizia.

Basescu, despre criza politica: Iohannis fuge de asumare. Implicarea societatii civile, neconstitutionala

De asemenea, membri ai societatii civile l-au criticat dur pe Iohannis pentru aceasta decizie: "Sunteti intr-o eroare profunda. Nu au fost inventate pana acum, in lumea democratica, cu traditie asociativa, criterii pentru cerintele dumneavoastra".

Membri ai societatii civile ii raspund lui Iohannis: Sunteti intr-o eroare profunda

Iohannis, consultari in premiera cu societatea civila si "strada": Cine poate merge la Cotroceni si cum

Mai multe ONG-uri ii propun lui Iohannis 10 masuri rapide, printre care demiterea lui Ciorbea

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Iohannis strada, #Iohannis strada consulatri, #Iohannis societatea civila , #presedinte