Ultimele informatii de la Melbourne: Cum se simte Simona Halep si ce s-a schimbat fata de finala pierduta la Roland Garros

Vineri, 26 Ianuarie 2018, ora 15:00
10216 citiri
Ultimele informatii de la Melbourne: Cum se simte Simona Halep si ce s-a schimbat fata de finala pierduta la Roland Garros
Foto: Twitter/AusOpen

Simona Halep a sustinut, vineri, conferinta de presa de dinaintea finalei cu Caroline Wozniacki, din cadrul primului turneu de Grand Slam al anului - Australian Open.

Reprezentanta noastra a dezvaluit ca a dormit mult si se simte bine, chiar daca resimte si ceva oboseala dupa semifinala cu Angelique Kerber.

"Ma simt ok. Sunt totusi un pic obosita din cauza meciurilor lungi pe care le-am jucat. Dar mai simt bine, nu simt presiunea meciului. Am dormit foarte mult", a spus Simona in cadrul unei conferinte de presa, potrivit site-ului oficial al WTA.

"Ma voi antrena putin pentru a simti mingea. Totul e bine, abia astept sa joc finala de maine si sa ma simt bine. O sa ma focusez doar pe jocul meu, pentru ca asta e cel mai important, sa reusesc sa-mi fac jocul", a continuat aceasta.

Vezi si:

  • "E diferit fata de Roland Garros"

    Reprezentanta noastra a pierdut precedentele finale disputate intr-un turneu de Grand Slam, dar spune ca se simte diferit de aceasta data.

    Simona sustine ca la Roland Garros in 2014 si 2017 a jucat cu frica de a nu pierde, in timp ce acum nu mai are aceasta teama.

    "E diferit. Ma simt diferit. Nu mai simt presiunea aceea. Poate ca din punct de vedere emotional e la fel, pentru ca e un meci mare, dar voi incerca sa-l tratez ca pe un meci normal. Daca voi castiga, ok; Daca nu voi castiga, atunci sunt singura ca voi mai avea astfel de oportunitati in viitor. Voi da insa totul pentru a castiga", a precizat tenismena aflata pe locul 1 in ierarhia WTA.

    "Sunt schimbata. Sunt mai buna decat eram la Openul Frantei. Acum nu mai simt frica aceea de a pierde, doar refuz sa pierd. Refuz sa accept ca ea poate fi mai buna ca mine pe teren. Din acest motiv imi testez limitele in fiecare meci", a conchis Simo.

    Va fi cea de-a 7-a confruntare directa dintre Simona Halep si Caroline Wozniacki. Pana in prezent, nordica s-a impus de 4 ori, in timp ce tenismena noastra are doua victorii.

    • 2012, Dubai (optimi): 6-2, 6-3 pentru Wozniacki;
    • 2013, New Haven (semifinale): 6-2, 7-5 pentru Halep;
    • 2015, Dubai (semifinale): 2-6, 6-1, 6-1 pentru Halep;
    • 2015, Stuttgart (semifinale): 7-5, 5-7, 6-2 pentru Wozniacki;
    • 2017, Eastbourne (sferturi): 5-7, 6-4, 6-1 pentru Wozniacki;
    • 2017, Turneul Campioanelor (grupe): 6-0, 6-2 pentru Wozniacki.

    Finala feminina de la Australian Open dintre Simona Halep si Caroline Wozniacki se va disputa sambata dimineata, de la ora 10:30.

    Va fi cea de-a treia finala de Grand Slam din cariera pentru Simona, dupa cele doua pierdute la Roland Garros, in 2014 (cu Maria Sharapova) si 2017 (cu Jelena Ostapenko).

    Pe langa castigarea primului turneu de Grand Slam din cariera, Simona joaca si pentru ramanerea pe primul loc in ierarhia WTA, pozitie pe care o poate pierde chiar in fata adversarei de sambata.

    I.G.

    Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
    Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
    Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
    Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
    Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
    România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
    #Simona Halep conferinta finala, #Halep finala Wozniacki, #Simona Halep Australian Open , #Australian Open