Iohannis se intalneste cu ambasadorii statelor UE

Marti, 19 Iunie 2018, ora 07:57
2516 citiri
Iohannis se intalneste cu ambasadorii statelor UE
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis se va intalni marti, la ora 14:00, la Ambasada Bulgariei, cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditati la Bucuresti, cu prilejul reuniunii traditionale semestriale organizate de statul membru care detine Presedintia Consiliului UE.

Presedintele va sublinia angajamentul sau puternic in ceea ce priveste respectarea principiilor statului de drept, consolidarea independentei Justitiei si continuarea luptei impotriva coruptiei.

In cadrul intalnirii organizate de Ambasada Bulgariei, tara care detine in prezent Presedintia Consiliului Uniunii Europene, vor fi abordate aspecte legate de principalele teme aflate pe agenda reuniunii Consiliului European din perioada 28-29 iunie, precum migratia, securitatea Uniunii Europene, Piata Interna, viitorul buget al Uniunii pentru perioada 2021-2027 si relatiile externe ale Uniunii.

De asemenea, se va discuta si despre viitoarea Presedintie romana a Consiliului Uniunii Europene din 2019, informeaza un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Conform sursei citate, Iohannis va reitera mesajul potrivit caruia Romania sprijina o Uniune solida si coerenta, in care toate statele membre sa contribuie la consolidarea proiectului european, bazat pe valorile si principiile fundamentale ale unitatii, solidaritatii, egalitatii de tratament si convergentei.

Presedintele Romaniei va sublinia ca viitoarea Presedintie romana a Consiliul UE va avea in prim-plan cetateanul si va urmari ca politicile Uniunii Europene sa se raporteze in permanenta la principiul coeziunii, ca valoare comuna a Uniunii.

In acest spirit, de coeziune europeana, tara noastra se va pregati pentru Summit-ul de la Sibiu, din 9 mai 2019, dedicat definirii viitoarei agende strategice a Uniunii pentru perioada 2019-2024.

Referitor la viitorul buget al Uniunii pentru perioada 2021-2027, pesedintele Iohannis va sublinia ca solutia de compromis care va rezulta din negocieri trebuie sa fie echilibrata si sa raspunda atat noilor prioritati ale Uniunii, precum protectia frontierelor, migratie, Erasmus, inovare, aparare, cat si sa pastreze un nivel de finantare semnificativ pentru politicile traditionale, respectiv coeziunea si politica agricola comuna.

Presedintele Romaniei va sublinia faptul ca tara noastra va continua sa sprijine eforturile comune la nivelul european de consolidare a securitatii interne a Uniunii, precum si de restabilire a implementarii depline a sistemului Schengen.

In acest context, Klaus Iohannis va sublinia ca procesul de consolidare a Spatiului Schengen nu poate fi complet fara integrarea deplina a Romaniei si a Bulgariei.

In cadrul discutiilor referitoare la evolutiile din plan intern, seful statului va vorbi despre consolidarea democratiei si a statului de drept, ca elemente esentiale pentru parcursul viitor al tarii noastre.

Intalnirea lui Iohannis cu ambasadorii are loc intr-un moment tensionat pentru Justitia din Romania, luni seara fiind adoptate de catre Parlament modificari radicale la Codul de Procedura Penala.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Iohannis intalnire ambasadori, #Iohannis intalnire ambasadori UE , #presedinte