Iohannis se intalneste cu Juncker - discutii despre MCV

Marti, 06 Ianuarie 2015, ora 23:25
4917 citiri
Iohannis se intalneste cu Juncker - discutii despre MCV
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis si cel al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, se vor intalni saptamana viitoare, la Bruxelles, pentru discutii pe marginea MCV.

Informatia a fost confirmata de purtatorul de cuvant al institutiei europene, Margaritis Schinas, pentru Gandul.

Mesajul lui Iohannis pentru Justitie: Un magistrat e atat de independent cat alege el sa fie

Anuntul vine dupa ce, marti, in cadrul sedintei CSM pe care a condus-o, Klaus Iohannis a spus ca, in ultimii 8 ani, sistemul judiciar a inregistrat progrese majore, precizand ca principalul obiectiv trebuie sa fie ridicarea MCV.

"2015 este al optulea an in care Romania este sub MCV. De-a lungul timpului, acesta nu a fost o sperietoare, a fost un instrument util. MCV a generat un exemplu de bune practici si sunt convins ca experienta Romaniei va fi fructificata de alte state care vor adera la Uniunea Europeana. Au fost 8 ani in care sistemul judiciar a inregistrat progrese majore si cred ca e timpul pentru o schimbare.

Declar cu responsabilitate ca a venit momentul ca Romania sa fie evaluata cu obiectivitatea pe care o merita si sa se constate ca acele conditionalitati au fost indeplinite. Unul din obiectivele majore ale sistemului judiciar trebuie sa fie ridicarea MCV", a declarat Iohannis.

Oficial CE: Raportul MCV pentru Romania va fi publicat la inceputul anului 2015

Purtatorul de cuvant al Comisiei Europene a subliniat insa ca un comentariu oficial pe acest subiect nu va fi facut pana la intalnirea dintre presedintele Romaniei si Jean-Claude Juncker, care vor discuta si despre MCV.

Declaratiile lui Klaus Iohannis referitoare la ridicarea MCV au fost criticate insa de fostul ministru al Justitiei si actual europarlamentar, Monica Macovei, care a amintit ca "DNA exista si lucreaza astazi tocmai datorita MCV".

Monica Macovei il critica pe Iohannis: Declaratiile sale seamana cu ce spune PSD

Sefa ICCJ: Se impune mentinerea MCV - ce spune despre dosarul de incompatibilitate al lui Iohannis

De asemenea, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu, a mentionat ca "inca se impune mentinerea MCV, pentru ca inca sunt multe obiective care nu sunt finalizate".

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Iohannis intalnire Juncker, #Iohannis Juncker MCV, #discutii MCV Romania , #presedinte