Iohannis si-a ales seful cancelariei prezidentiale: Ce spunea el despre parteneriatul cu SUA in 2012

Miercuri, 26 Noiembrie 2014, ora 15:24
34759 citiri
Iohannis si-a ales seful cancelariei prezidentiale: Ce spunea el despre parteneriatul cu SUA in 2012
Foto: Digi24

Liberalul Dan Mihalache va fi seful cancelariei prezidentiale dupa ce Klaus Iohannis isi va prelua mandatul de sef al statului.

Mihalache a confirmat pentru Ziare.com informatia aparuta in ultimele zile in presa si a precizat ca pe lista consilierilor viitorului presedinte se mai afla si liderul deputatilor PNL, George Scutaru.

Dan Mihalache a fost unul dintre cei care au coordonat campania electorala a lui Klaus Iohannis, in sarcinile sale intrand atributii legate de strategie, cercetari de piata si transmitere a mesajelor politice. El a fost prezent si la ceremonia de validare a rezultatelor alegerilor prezidentiale de catre CCR (foto stanga).

De la PSD la PNL

Absolvent al Facultatii de Drept din Universitatea Bucuresti si al Colegiului National de Aparare, Dan Mihalache si-a luat in 2008 doctoratul in Stiinte politice, la SNSPA.

In perioada 2001-2004, a fost consilier al premierului PSD Adrian Nastase, iar din 2004 pana in 2008 a fost deputat PSD de Maramures.

In acel an a pierdut alegerile si, marginalizat de presedintele PSD Mircea Geoana, a trecut la PNL. In 2009 a fost director de comunicare si strategie in campania electorala prezidentiala a lui Crin Antonescu, iar din 2010 a devenit consilierul liderului PNL.

Ulterior, a ocupat mai multe functii secundare in guvern, printre care si pe cea de secretar general adjunct al Guvernului Romaniei.

"Ma lasa rece parteneriatul strategic romano-american"

In noiembrie 2012, Agentia Nationala de Integritate l-a acuzat ca a incalcat legea incompatibilitatilor, intrucat a exercitat, simultan, atat functia de secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat, cat si functia de administrator in cadrul S.C. DIB MEDIA CONSULTANCY S.R.L.

Mihalache a respins acuzatiile, precizand ca s-a retras din calitatea de administrator al acelei firme in 30 de zile, conform legii.

In acel context, Dan Mihalache a sustinut o conferinta de presa in care l-a atacat virulent pe presedintele ANI.

"O sa il dau in judecata pe Horia Georgescu. (...) Seful acestei institutii (ANI - n.red.) este aceasta jigodie frustrata numita Horia Georgescu", a declarat el atunci, in fata jurnalistilor.

Dan Mihalache: Seful ANI, o jigodie frustrata. O sa-l dau in judecata

Mai mult, intr-o emisiune de televiziune la care a intervenit a doua zi, Dan Mihalache a avut o iesire surprinzatoare cand a fost intrebat cum comenteaza declaratiile ambasadorului SUA, potrivit caruia modificarea legii ANI, repusa atunci pe tapet, ar fi o idee foarte proasta si ar putea duce la rediscutarea sau chiar anularea parteneriatului strategic romano-american.

"Pe mine personal ma lasa rece aceasta declaratie. Si parteneriatul strategic romano-american. Daca parteneriatul romano-american sta in domnul Horia Georgescu, mai bine fara", a declarat Dan Mihalache.

La doua zile de la aceste declaratii, Dan Mihalache a fost demis de premierul Victor Ponta. "Imi asum in continuare acea declaratie politica. Nu regret nimic", a replicat Dan Mihalache.

Dan Mihalache: Poate ca am gresit ca mi-am ales aceasta functie

Dan Mihalache a contestat raportul ANI si dupa ce a pierdut procesul in prima instanta, la Curtea de Apel Bucuresti, a facut recurs si a castigat la Inalta Curte, decizia fiind definitiva.

Dan Mihalache a pierdut in prima instanta procesul cu ANI

Dan Mihalache castiga procesul cu ANI: Poate voi candida pentru o functie publica

Liberalul a avut replici acide si pentru jurnalistii incomozi. In 2012, el l-a insotit la Cotroceni pe Crin Antonescu, pe perioada in care liderul PNL a fost presedinte interimar, in locul lui Traian Basescu (suspendat). Intrebat a doua zi dupa referendumul de demitere esuat daca Antonescu isi da demisia, asa cum a promis, Dan Mihalache a dat urmatorul SMS: "Ia mai du-te si tu in ma-ta daca ai curiozitati din astea...Uita numarul meu de telefon", a dezvaluit pe blog Sorina Matei.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Dan Mihalache cancelarie prezidentiala Iohannis, #sef cancelarie prezidentiale Iohannis Mihalache, #Dan Mihalache consilier Iohannis , #presedinte