Iohannis si-a pierdut increderea in Tudorel Toader

Joi, 02 Noiembrie 2017, ora 15:19
5236 citiri
Iohannis si-a pierdut increderea in Tudorel Toader
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis si-a pierdut increderea in ministrul Justitiei, Tudorel Toader, dezamagit fiind de comportamentul acestuia din ultimele luni.

Iohannis a fost intrebat ce crede ca va face ministrul Justitiei in legatura cu evaluarea de la DNA. Intrebarea vine in contextul in care Toader a comentat, saptamana trecuta, raportul Inspectiei Judiciare privind conducerea DNA, precizand ca nu intelege de ce trei dintre membrii comisiei au o parere si ceilalti trei alta parere, dar ca acea situatie il ajuta pe el sa incline balanta.

"Pur institutional, probabil v-ati astepta sa spun ca am toata increderea, dar experienta ultimelor luni nu imi permite sa spun asa ceva", a fost raspunsul ferm al lui Iohannis.

Seful statului l-a criticat pe Toader si din cauza modului in care a procedat cu modificarile Legilor Justitiei.

"Ministrul Justitiei a reusit sa demonstreze ca se poate si mai neclar si mai incert decat pana acum. Niciodata nu am avut o astfel de procedura viciata de legiferare. Un pachet de legi asumat de ministru, cerut avize, toate negative. Nu se lasa ministrul, se duce in Parlament, isi da fizic proiectele din mana, parlamentari din coalitie le iau si le prezinta ca si cum le-ar fi creat acasa si avem initiativa parlamentara. Asa nu se legifereaza", a spus Iohannis.

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat marti, cu observatii, raportul Inspectiei Judiciare privind controlul facut la Directia Nationala Anticoruptie, concluzionand ca activitatea conducerii DNA este eficienta, conform unor surse din CSM. De asemenea, s-a stabilit ca in termen de sase luni sa fie facut un alt control la DNA pentru rezolvarea problemelor gasite la Sectia a II-a.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat ca in luarea unei decizii privind o eventuala propunere de revocare a Codrutei Kovesi de la sefia DNA va tine cont si de alte elemente, nu doar de raportul CSM, iar aceste aspecte pot fi inclusiv declaratiile fostului angajat al SRI Daniel Dragomir.

"Avem raportul Inspectiei Judiciare care stim ca pana la urma a divizat chiar si inspectorii. Sunt nedumerit pentru componenta comisiei din 6. De regula, comisiile sunt in numar impar, ca sa poti da o majoritate (...) Avand un raport trei pro, trei contra, rolul ministrului Justitiei este usurat, este de a inclina balanta, sigur, in optiunea mea ministru al Justitiei, pentru ca lantul decizional cuprinde mai multi factori", a declarat Toader.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Iohannis critica Tudore Toader, #Ioahnnis Tudore Toader , #presedinte
Comentarii