Iohannis, socat de ce a vazut la Inalta Curte: Nu si-a putut imagina asa ceva

Miercuri, 18 Februarie 2015, ora 14:41
7308 citiri
Iohannis, socat de ce a vazut la Inalta Curte: Nu si-a putut imagina asa ceva
Foto: Klaus Iohannis/Facebook

Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), Livia Stanciu, a declarat miercuri ca presedintele Klaus Iohannis i-a transmis ca nu si-a putut imagina in ce conditii isi desfasoara activitatea judecatorii, motiv pentru care a aratat ca va face demersurile necesare pentru gasirea unei solutii care sa permita desfasurarea activitatii in conditii de normalitate.

"Presedintele ne-a transmis ca si-a imaginat ca se lucreaza in conditii anormale, pentru ca a mai auzit acest lucru, dar a dorit sa vina la sediul instantei supreme urmare a invitatiei pe care i-am adresat-o pentru a putea vedea, pentru a putea verifica domnia sa daca intr-adevar conditiile sunt cele despre care i se facuse vorbire.

Iohannis a vizitat Inalta Curte: Se lucreaza mult si bine (Video)

Mi-a transmis ca nu si-a putut imagina ca in astfel de conditii isi pot desfasura activitatea judecatorii. Este un motiv pentru care, l-ati auzit, va face toate demersurile necesare pentru a se putea gasi o solutie chiar daca ar fi temporara, dar care sa permita desfasurarea activitatii instantei supreme cat de cat in conditii de normalitate", a spus presedintele ICCJ, dupa vizita presedintelui Iohannis la sediul institutiei.

Ea a mentionat ca scopul vizitei presedintelui Iohannis a fost acela de a vedea cum se lucreaza la instanta suprema si daca se poate gasi o solutie buna pentru desfasurarea in conditii de normalitate a activitatii intregului personal al ICCJ.

Stanciu a precizat ca la nivelul instantei supreme exista patru sali de sedinta corespunzatoare pentru fiecare sectie si o singura sala pentru recursuri, aceasta fiind impartita pe ore.

Ea a aratat ca solutia este ca in aripa Palatului Parlamentului obtinuta de ICCJ, dar unde nu intra intregul personal al institutiei, sa fie mutate doua sectii ale instantei supreme, iar doua - sectiile penala si contencios-administrativ - sa ramana la sediul actual.

"Important este ca lucrarile de remediere a acelei cladiri - si cred ca sunt eleganta cand spun doar de remediere, pentru ca sunt lucrari majore care se impun a fi efectuate la acea cladire - cred intr-un optimism major ca s-ar putea finaliza pana la finele acestui an", a adaugat Livia Stanciu, punctand ca a facut foarte multe demersuri pentru un nou sediu pentru ICCJ.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Klaus Iohannis conditii munca Inalta Curte , #presedinte