Iohannis: Voi fi un presedinte liber, va voi reprezenta pe voi!

Luni, 17 Noiembrie 2014, ora 11:16
12500 citiri
Iohannis: Voi fi un presedinte liber, va voi reprezenta pe voi!
Foto: Romania TV

Klaus Iohannis, noul presedinte ales al romanilor, a facut luni dimineata prima declaratie de presa din aceasta noua pozitie, ocazie cu care le-a spus romanilor ca va fi un presedinte liber. "Va voi reprezenta pe voi!", a subliniat liderul ACL.

Presedintele ales a mai cerut Parlamentului sa puna marti pe ordinea de zi legea gratierii si amnistiei si sa o pice.

"Este clar ca acum campania a trecut si ce a fost de ales s-a ales. Acum trebuie sa ne apucam de treaba. Eu sunt dispus sa ma apuc foarte serios si foarte hotarat de treaba. Pe 16 noiembrie, cetatenii Romaniei au dat semnalul schimbarii profunde in Romania. Acest semnal este unul extrem de puternic, este un semnal atat pentru mine, cat si pentru clasa politica.

Cum a fost primit Iohannis la Universitate: "Danke schon, danke schon!" (Galerie foto & video)

Eu am inteles acest semnal dat de cetatenii Romaniei. Ii indemn pe politicini sa ia seama, sa ia in considerare acest semnal dat printr-un vot covarsitor. Ii indemn pe politicieni sa judece bine ce au de facut in zilele urmatoare.

Solicit Parlamentului sa se tina de cuvant si maine sa puna pe ordinea de zi Legea amnistiei si gratierii si sa o pice. Solicit Parlamentului maine sa ia in discutie toate cererile venite din partea justitiei si sa le aprobe pe toate", a spus liderul PNL.

In plus, Iohannis i-a cerut actualului sef de stat, Traian Basescu, sa retraga ambasadorii din tarile unde au fost inregistrate probleme mari la vot duminica.

Noi rezultate oficiale de la BEC: Iohannis 54,50% - Ponta 45,49%

"Cineva trebuie sa suporte consecintele votului catastrofal din diaspoara. Guvernul va trebui sa analizeze si sa-i demita pe cei vinovati. Este foarte imbucurator ca aproape 400.000 de romani au votat in diaspora. Este extrem de ingrijorator ca au fost mii de romani care nu au putut sa voteze. Cei vinovati trebuie sa raspunda cu functia.

De asemenea, il rog pe presedintele inca in functie sa analizeze chestiunea si sa ii recheme din functie pe toti diplomatii care nu au tratat situatia in mod corespunzator. Consider ca un gest normal retragerea ambasadorilor", a spus Klaus Iohannis.

Noul presedinte, optiunea masiva a romanilor care au votat in diaspora, le-a multumit celor care au indurat conditiile grele de la cozi. "Nu vreau sa se mai intample vreodata ce s-a intamplat la votul din diaspora. Asa ceva trebuie prevenit urgent.

Vreau in acest moment sa imi exprim inca o data respectul pentru romanii din diaspora care au avut nevoie de multe ore sa voteze, care au inteles importanta votului lor, au calatorit cateva ore pana la sectia de vot, au stat multe ore in frig si ploaie sa voteze. Le multumesc", a spus Iohannis, aratand ca nu e normal ca unii "concetateni ai mei sa fie tratati cu gaze lacrimogene pentru ca vor sa voteze".

In discursul sau, Iohannis a vorbit si de orientarea geopolitica a Romaniei, aratand ca tara va ramane pe acelasi curs pro-occidental.

"Un gand bun pentru partenerii nostri externi. Voi continua parteneriatele care sunt pilonii politicii externe a Romaniei: cu SUA, rolul si locul nostru in NATO, rolul si locul nostru in UE. Voi dovedi ca Romania este un partener serios, credibil si de cursa lunga", a spus noul presedinte ales.

Klaus Iohannis a revenit, in final, la una dintre ideile campaniei sale, legate de adoptarea urgenta a bugetului tarii. "In fine, tot legat de semnalul dat de romani, invit Guvernul sa pofteasca in Parlament cu bugetul pentru 2015. Cu cat mai repede, cu atat mai bine".

"Dragi romani, in deschidere am spus ca va multumesc ca m-ati ales presedinte al Romaniei. Vreau sa stiti ca voi fi presedintele romanilor, voi fi un presedinte liber, va voi reprezenta pe voi. Va multumesc", a incheiat Iohannis.

Purtatorul de cuvant al BEC, Marian Muhulet, a anuntat, luni dimineata, ca dupa numararea voturilor din 99,07% dintre sectii a reiesit urmatorul rezultat: Klaus Iohannis a obtinut 54,50% dintre sufragii, iar Victor Ponta 45,49%.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Klaus Iohannis presedinte vot, #Iohannis presedinte vot diaspora, #Iohannis presedinte cere masuri , #presedinte