Iohannis vrea pace in Ucraina: Ce i-a spus ministrului de Externe de la Kiev

Marti, 17 Februarie 2015, ora 13:33
3251 citiri
Iohannis vrea pace in Ucraina: Ce i-a spus ministrului de Externe de la Kiev
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a discutat marti, la Palatul Cotroceni, cu ministrul de Externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin, aflat intr-o vizita oficiala la Bucuresti.

Cei doi lideri au vorbit despre evolutia situatiei din Ucraina dupa semnarea acordului de la Minsk, precum si despre dezvoltarea relatiilor bilaterale dintre Romania si tara vecina, a anuntat Administratia Prezidentiala, intr-un comunicat de presa.

"Domnul Presedinte Klaus Iohannis si-a exprimat speranta ca intrarea in vigoare, la 15 februarie, a unui armistitiu neconditionat si cuprinzator, va fi respectata de toti cei implicati si va conduce la o stabilizare a situatiei in regiune", se mentioneaza in documentul citat.

Iohannis, la Consiliul European: Romania intelege conflictul din Ucraina, ne vom implica in rezolvarea lui

De asemenea, seful statului "a reafirmat sustinerea fata de asigurarea integritatii teritoriale, suveranitatii si independentei Ucrainei si a transmis sprijinul ferm al Romaniei pentru continuarea parcursului european si democratic al Ucrainei".

In acelasi timp, cei doi lideri au cazut de acord asupra importantei continuarii reformelor interne de catre autoritatile de la Kiev, "mai ales in domeniul luptei anticoruptie si al consolidarii institutiilor statului", pentru ca armistitiul convenit la Minsk sa fie un succes.

La intalnirea de la Cotroceni au mai participat ambasadorul Ucrainei la Bucuresti, precum si noul consilier prezidential Lazar Comanescu, numit in functie saptamana trecut.

Iohannis s-a intalnit cu presedintele Ucrainei, dupa negocierile de pace de la Minsk (Video)

Acordul de incetare a focului in Ucraina a fost negociat de liderii german, francez, rus si ucrainean la Minsk, saptamana trecuta, intr-o incercare de a pune capat celor zece luni de conflict armat din Ucraina, care a dus la moartea a peste 5.000 de persoane.

Retragerea armamentului greu nu a avut insa loc, intrucat separatistii prorusi au continuat atacurile mai ales in orasul Debalteve, un important nod feroviar care leaga Luhansk de Donetk.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Iohannis pace Ucraina, #Iohannis ministru Externe Ucraina, #Iohannis armistitiu Ucraina , #presedinte