Klaus Iohannis a semnat demisiile ministrilor ALDE

Vineri, 30 August 2019, ora 11:15
8019 citiri
Klaus Iohannis a semnat demisiile ministrilor ALDE
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, demisiile ministrilor ALDE, a anuntat Administratia Prezidentiala intr-un comunicat de presa.

Este vorba despre demisiile Gratielei Leocadia Gavrilescu, a lui Anton Anton si Viorel Ilie.

"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 30 august a.c., urmatoarele decrete:

Decret prin care se ia act de demisia doamnei Gratiela Leocadia Gavrilescu, viceprim-ministru, ministrul mediului, si se constata incetarea functiei de membru al Guvernului;

Decret prin care se ia act de demisia domnului Anton Anton, ministrul energiei, si se constata incetarea functiei de membru al Guvernului;

Decret prin care se ia act de demisia domnului Viorel Ilie, ministrul pentru relatia cu Parlamentul, si se constata incetarea functiei de membru al Guvernului", se arata intr-un comunicat transmis de Presedintie, vineri.

Seful statului nu a semnat insa si propunerile de ministri interimari, trimise de premierul Dancila de marti la Cotroceni.

PSD a stabilit, luni, in sedinta CEx cine va lua locul ministrilor ALDE ca interimari. Astfel, la Energie, in locul lui Anton Anton a fost propus Niculae Badalau, ministrul Economiei; la Mediu, in locul Gratielei Gavrilescu propus Ioan Denes, care a mai ocupat acest portofoliu; la Relatia cu Parlamentul, Radu Oprea.

Amintim ca trei din cei patru ministri ALDE si-au dat demisia din Guvern, marti, dupa ce formatiunea condusa de presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a decis sa iasa de la guvernare.

Este vorba despre Gratiela Gavrilescu, ministrul Mediului, Viorel Ilie, ministrul pentru relatia cu Parlamentul, si Anton Anton, ministrul Energiei, care si-a dat demisia inca de luni seara.

In schimb, Ramona Manescu a precizat luni, la scurt timp dupa ce Calin Popescu Tariceanu a anuntat iesirea ALDE de la guvernare, ca ea va ramane in Guvern, in functia de ministru de Externe.

Adio, PSD!

ALDE a decis, luni, sa rupa coalitia cu PSD, sa iasa de la guvernare si sa faca o alianta electorala cu ProRomania, partidul lui Victor Ponta, pentru sustinerea lui Mircea Diaconu la alegerile prezidentiale din toamna.

In replica, Viorica Dancila a convocat o sedinta de urgenta a conducerii PSD si in urma discutiilor s-a stabilit ca PSD ramane la guvernare si va stabili pasii urmatori pentru a face fata unei posibile motiuni de cenzura de rasturnare a guvernului.

PSD a mai stabilit si cine va lua locul ministrilor ALDE care vor parasi Guvernul si a anuntat ca Ramona Manescu va ramane in Executiv, chiar daca va fi exclusa din ALDE pentru aceasta decizie.

Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a mai anuntat ca se retrage din cursa pentru prezidentiale, ca isi va da demisia din functia de presedinte al Senatului, dar si ca, de pe bancile Opozitiei, va vota o eventuala motiune de cenzura impotriva Guvernului Dancila.

Citeste mai multe despre acest subiect:

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Iohannis demisii ministri ALDE , #presedinte