Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Klaus Iohannis critica, din nou, politicile fiscale ale Guvernului Dancila

Joi, 07 Martie 2019, ora 21:47
3273 citiri
Klaus Iohannis critica, din nou, politicile fiscale ale Guvernului Dancila
Foto: Arhiva Administratia Prezidentiala

Masurile populiste si reformele fiscale dupa ureche caracterizeaza politicile economice ale Guvernului PSD/ALDE, care ia decizii in spatele usilor inchise.

O spune presedintele Klaus Iohannis, intr-un mesaj transmis joi la Gala "Women in Economy", organizata de catre Confederatia Nationala pentru Antreprenoriat Feminin.

"Progresele inregistrate de societatea romaneasca risca sa fie anulate prin lipsa de predictibilitate si transparenta a masurilor fiscale promovate intempestiv si in contradictie cu realitatile economiei de piata!

In ultima perioada, vedem cum Guvernul experimenteaza tot felul de asa-zise reforme si revolutii fiscale, ori dupa ureche, ori dupa modele discutabile. Se iau decizii in mod arbitrar, in spatele usilor inchise, cu ignorarea legii si a realitatilor economice. Dezvoltarea unei tari nu poate avea loc atunci cand relatia dintre stat si mediul de afaceri se transforma intr-o competitie neloiala, un fel de joc cu suma nula. Avem nevoie de solutii de pe urma carora castiga toata lumea", a adaugat Iohannis.

Presedintele a amintit ca a aratat de multe ori ca Romaniei ii lipseste o viziune clara, inteligenta si pe termen lung asupra dezvoltarii antreprenoriale.

"Avem nevoie de modele de crestere economica sanatoasa, bazate pe competitivitate si investitii, nu pe cresteri conjuncturale ale consumului, care se transfera in inflatie si importuri. Romania antreprenoriala are nevoie de decizii responsabile, nu de masuri populiste, fara sustinere pe termen lung, care sfarsesc prin a adanci distorsiuni si dezechilibre deja existente. In ceea ce ma priveste, pot sa va asigur ca voi ramane si in continuare la fel de ferm in apararea valorilor democratiei, ale statului de drept si ale economiei de piata", a mai transmis presedintele.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, miercuri, ca nu promulga Legea bugetului, dupa ce CCR a decis azi ca este constitutionala, si ca o retrimite in Parlament.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Iohannis Guvern fiscalitate , #presedinte