Klaus Iohannis, detalii despre intalnirea emotionanta cu papa Francisc - ce au discutat

Sambata, 16 Mai 2015, ora 13:16
4136 citiri
Klaus Iohannis, detalii despre intalnirea emotionanta cu papa Francisc - ce au discutat
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a vorbit, sambata dimineata, despre discutile cu papa Francisc, precizand ca a fost o intalnire emotionanta.

"Am discutat lucruri de actualitate, a fost foarte interesat de situatia din Romania, situatia generala, situatia bisericilor din Romania, minoritatilor etnice, toate aceste lucruri le-am discutat, le-am prezentat

Am discutat evident despre situatia din Ucraina, despre Moldova, despre situatia foarte complicata creata in zona Marii Mediterane, migratia care vine din nordul Africii. A fost o discutie foarte buna", a declarat Klaus Iohannis, in fata Bazilicii Santa Maria din Trastevere, Roma, transmite corespondentul Ziare.com.

In ceea ce priveste momentul vizitei pe care papa Francisc o va face in Romania, seful statului a spus ca anul 2018 ar fi cel mai potrivit.

"Noi credem ca 2018 ar fi un an foarte potrivit pentru aceasta vizita. Dar este nevoie sa negociem in detaliu pe caile diplomatice uzuale. A fost o intalnire foarte emotionanta", a mai spus Klaus Iohannis.

Iohannis a ajuns la Vatican: Cu ce daruri s-a dus la papa Francisc

Seful statului s-a intalnit, vineri, la Vatican, cu papa Francisc, in cadrul unei deplasari de trei zile in Italia.

Presedintele Klaus Iohannis i-a darut Suveranului Pontif o gravura cu orasul Sibiu si o emisiune numismatica de aur, pentru a marca 2.000 de ani de crestinism.

Ce spune Vaticanul despre discutiile dintre papa Francisc si Klaus Iohannis

Vaticanul a salutat intrevederea "cordiala" dintre papa Francisc si presedintele Klaus Iohannis, desfasurata vineri, precizand ca relatiile bilaterale sunt marcate de o "colaborare fructuoasa", la fel ca cele dintre institutiile statului roman si comunitatea catolica.

"In cursul discutiilor cordiale, desfasurate la implinirea a 25 de ani de la restabilirea relatiilor diplomatice intre Sfantul Scaun si Romania, produsa pe 15 mai 1990, s-a vorbit despre relatiile bilaterale, caracterizate printr-o colaborare fructuoasa, la fel ca relatiile dintre autoritatile statului roman si comunitatile catolice locale, fiind abordata si tema bunei coexistente a grupurilor minoritare", precizeaza Vaticanul intr-un comunicat.

Ulterior, Administratia Prezidentiala a anuntat printr-un comunicat ca papa Francisc va efectua o vizita in Romania, Suveranul Pontif acceptand invitatia facuta de presedintele Klaus Iohannis.

Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
#Klaus Iohannis papa Francisc, #Klaus Iohannis vizita Vatican , #presedinte