Senator PSD: Semnaturile pentru Fara penali in functii publice, dovada ca se incearca daramarea Guvernului prin forta

Vineri, 17 August 2018, ora 15:33
29298 citiri
Senator PSD: Semnaturile pentru Fara penali in functii publice, dovada ca se incearca daramarea Guvernului prin forta
Foto: Facebook/Liviu Marian Pop

Senatorul PSD Liviu Pop sustine ca, pentru el, dovada ca liderii partidelor politice de Opozitie si seful statului ar vrea sa dea jos Guvernul prin violenta e nici mai mult nici mai putin decat faptul ca la protestul din 10 august s-au strans semnaturi pentru initiativa civica "Fara penali in functii publice".

Intr-o interventie la Digi24, Pop a sustinut ca scrisoarea trimisa de premierul Viorica Dancila Comisiei Europene este absolut normala si necesara, pentru ca partenerii europeni sa inteleaga ca "unii actori politici incearca daramarea Guvernului, ales democratic in 2016, prin forta".

Jurnalista Digi24 Alice Iacobescu l-a intrebat pe senatorul PSD daca exista dovezi care sa-i sustina o asemenea afirmatie grava, moment in care Pop a raspuns "Bineinteles! Cei de la USR strangeau semnaturi pentru o initiativa cetateneasca pe care o fac ei cu 'Fara penali in functii publice'".

Intrebat in continuare ce legatura este intre aceste semnaturi si afirmatia potrivit carora lideri ai Opozitiei si Klaus Iohannis vor sa dea Guvernul jos prin violente, Pop a lasat sa se inteleaga ca el crede ca persoane care au agresat-o pe femeia-jandarm au semnat initiativa.

"Daca ne referim la actiuni in forta, am facut un apel public la presedintele USR sa ne spuna daca, dintre acele persoane care au lovit femeia jandarm, exista semnatari ai initiativei sau persoane care au adunat semnaturi pentru USR", a spus Pop.

"Si daca ar fi, ce?", continua jurnalista.

"E inca o dovada in plus ca acel miting pe care, in prima faza, l-au cerut sa fie autorizat o asociatie si care, pana la urma, a fost un miting ilegal, a fost compromis de implicarea partidelor politice, in frunte cu presedintele statului, care este in campanie electorala", si-a expus viziunea fostul ministru al Educatiei.

Jurnalista l-a intrebat de ce oare Guvernul nu a facut publica scrisoarea trimisa de premier liderilor de la Bruxelles.

"Nu stiu, intrebati-o pe doamna Dancila. Desi nu cred ca orice corespondenta intre Guvernul Romaniei si partenerii strategici trebuie facuta publica. A tras un semnal de alarma", a mai spus Pop, contrazicand-o apoi pe jurnalista care a atras atentia asupra faptului ca in saptamana care s-a scurs de la violente Dancila nu a dat niciun mesaj catre romani.

"Bineinteles ca doamna Dancila comunica si cu propriii cetateni, si cu Comisia Europeana si celelalte institutii cu care Romania colaboreaza", a conchis Pop.

Amintim ca Viorica Dancila a trimis, din pozitia de premier al Romaniei, o scrisoare catre presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si Frans Timmermans, prim-vicepresedinte al Comisiei Europene, in care afirma ca Jandarmeria a actionat legal la manifestatia din 10 august. Mai mult, Dancila il acuza pe presedintele Klaus Iohannis si lideri Opozitiei ca au facut un apel pentru continuarea protestelor.

Comisia Europeana a confirmat ca primit scrisoarea, dupa un val de solicitari venite din partea jurnalistilor romani.

Vezi aici integral ce le-a scris Dancila liderilor CE

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Liviu Pop semnaturi fara penali violente , #stiri Liviu Marian Pop