Klaus Iohannis, felicitat de presedintele polonez si invitat la Varsovia

Miercuri, 26 Noiembrie 2014, ora 18:12
2281 citiri
Klaus Iohannis, felicitat de presedintele polonez si invitat la Varsovia

Presedintele Poloniei, Bronislaw Komorowski, l-a felicitat pe Klaus Iohannis pentru castigarea alegerilor prezidentiale si l-a invitat intr-o vizita la Varsovia.

Komorowski i-a scris lui Iohannis, intr-un mesaj postat pe site-ul Ambasadei Poloniei la Bucuresti, ca cele doua tari au avut parte de "provocari comune", fiind convins ca dialogul bilateral va continua.

"Stimate Domnule Presedinte,

Va felicit calduros pentru victoria in alegerile prezidentiale.

Polonia si Romania sunt legate nu numai de o istorie si de o prietenie de secole, dar si de provocari comune atat in imediata noastra vecinatate, cat si la nivel global. Parteneriatul Strategic dintre tarile noastre constituie o platforma ideala pentru adancirea cooperarii bilaterale si la nivelul forumurilor internationale, printre altele in cadrul Uniunii Europene si al Aliantei Nord-Atlantice.

Petro Porosenko, felicitari pentru Iohannis - ce mesaj i-a transmis

Contez pe faptul ca dialogul polono-roman va fi continuat in viitor. O intalnire personala ar fi o ocazie perfecta pentru a discuta problemele curente si perspectivele dezvoltarii contactelor bilaterale. Profitand de ocazie, as dori sa va invit sa faceti o vizita la Varsovia in viitorul apropiat", se arata in mesajul transmis de liderul polonez.

Bronislaw Komorowski i-a urat succes lui Klaus Iohannis atat in mandatul de presedinte al Romaniei, cat si in viata personala.

"Va rog sa acceptati, domnule presedinte, cele mai bune urari de succes si fericire in indeplinirea acestei onorabile si responsabile functii, cat si toate cele bune in viata personala", incheie liderul polonez.

Vicepresedintele SUA, Joe Biden, l-a sunat pe Iohannis

Klaus Iohannis a fost felicitat, dupa victoria de la prezidentiale, de numerosi lideri europeni, printre care cancelarul german Angela Merkel, presedintele Germaniei Joachim Gauck, liderul francez Francois Hollande, premierul Ungariei Viktor Orban sau presedintele ucrainean Petro Porosenko, precum si de vcepresedintele SUA Joe Biden.

Angela Merkel, mesaj pentru Klaus Iohannis: Va felicit din toata inima

Presedintele Germaniei i-a scris lui Klaus Iohannis - ce mesaj i-a transmis

Felicitari au venit si de la vecinii moldoveni, mai exact de la presedintele Nicolae Timofti, dar si din tara, de la Traian Basescu. Primul care l-a felicitat, insa, a fost chiar contracandidatul sau la alegeri, premierul Victor Ponta.

Presedintele R. Moldova saluta victoria lui Iohannis. Ce spune de Ponta

D.T.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Klaus Iohannis felicitat Polonia, #Klaus Iohannis presedinte Polonia, #Klaus Iohannis felicitari Polonia , #presedinte