Klaus Iohannis l-a primit pe noul ambasador SUA: Bine ati venit in Romania! (Foto)

Luni, 21 Septembrie 2015, ora 20:02
3073 citiri
Klaus Iohannis l-a primit pe noul ambasador SUA: Bine ati venit in Romania! (Foto)
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis l-a primit luni, la Palatul Cotroceni, pe noul amabsador al Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Hans Klemm, cu ocazia prezentarii scrisorii sale de acreditare, presedintele urandu-i acestuia "bun venit" in Romania.

"Bine ati venit in Romania! Este o placere sa va primesc aici", a spus Klaus Iohannis, dupa primirea scrisorii de acreditare.

Presedintele Klaus Iohannis si noul ambasador au avut o scurta intrevedere la finalul ceremoniei.

Mesajul transmis de noul ambasador SUA in limba romana

Alaturi de presedinte, la aceasta ceremonie au participat si consilierii prezidentiali Dan Mihalache, Lazar Comanescu si Laurentiu Stefan.

Din delegatia ambasadorului SUA a facut parte si Dean Thompson, insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucuresti.

Foto: Administratia Prezidentiala

Hans Klemm a depus juramantul in calitate de ambasador al Statelor Unite ale Americii in Romania saptamana trecuta, in cadrul unei ceremonii desfasurate la sediul Departamentului de Stat, in prezenta secretarului de Stat, John Kerry, si a ambasadorului desemnat al Romaniei in SUA, George Maior.

Presedintele SUA, Barack Obama, l-a nominalizat, pe 24 martie, pe Hans G. Klemm pentru postul de ambasador in Romania, el fiind confirmat in functie prin votul Senatului american din 5 august.

Hans G. Klemm, diplomat de cariera, a fost consilier al subsecretarului pentru Management, la Departamentul de Stat. Anterior, in perioada 2012-2015, el a fost principalul asistent al secretarului in Biroul pentru Resurse Umane al Departamentului de Stat, iar inainte de aceasta functie a ocupat postul de coordonator pentru Statul de Drept si Respectarea Legii la ambasada din Kabul, in Afganistan (2010-2012).

Primul mesaj al noului ambasador SUA in Romania, legat de trimiterea lui Ponta in judecata

Klemm a fost ambasador al Statelor Unite in Timorul de Est din 2007 pana in 2010 si ofiter de rangul doi pentru Afaceri Economice la Ambasada americana din Tokyo, in perioada 2006-2007. Din 2004 pana in 2006, el a fost director adjunct al Biroului pentru Dezvoltarea carierei, in Biroul pentru Resurse Umane.

Foto: Administratia Prezidentiala

Intre 2000 si 2001, Klemm a fost director adjunct al Biroului pentru UE si Afaceri Regionale din cadrul Biroului pentru Afaceri europene si eurasiatice.

Klemm a ocupat si pozitii in Germania, Japonia, Coreea de Sud si Trinidad Tobago, in cadrul Departamentului de Stat.

Este absolvent al Universtatii Indiana si are o diploma de master la Universitatea Stanford.

Nou ambasador al SUA la Bucuresti: Vizele, din nou un subiect fierbinte (Foto)

Hans Klemm vorbeste fluent limbile japoneza si germana. Este casatorit cu Mari Kano.

Precedentul ambasador american in Romania a fost Mark Gitenstein, care si-a incheiat mandatul pe 14 decembrie 2012.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#ambasador SUA Bucuresti primit Iohannis , #presedinte