Klaus Iohannis, la sedinta liberalilor: PSD a incasat-o de 3 ori in acest an. Romanii doresc o Romanie fara PSD

Luni, 02 Decembrie 2019, ora 10:54
4779 citiri
Klaus Iohannis, la sedinta liberalilor: PSD a incasat-o de 3 ori in acest an. Romanii doresc o Romanie fara PSD
Foto: captura video Digi24

Presedintele Klaus Iohannis a fost invitat, luni, la sedinta Biroului Executiv al PNL organizata pentru analizarea campaniei electorale care i-a adus cel de-al doilea mandat. Seful statului a stat la prezidiu si le-a spus liberalilor ca asteapta de la ei implicare totala astfel incat la sfarsitul anului 2020 sa avem "o Romanie fara PSD".

Klaus Iohannis a fost intampinat la Palatul Parlamentului de premierul Ludovic Orban. Surazator, presedintele le-a explicat jurnalistilor ca a facut impreuna cu PNL o "campanie de succes", iar acum a venit ca sa traga concluziile alaturi de liderii partidului care l-a sustinut.

"Nu cred ca astazi discutam despre aspecte guvernamentale, cel putin nu in prezenta mea. Asta ramane pe zilele urmatoare", a raspuns Klaus Iohannis, intrebat de jurnalisti despre modificarea legilor justitiei sau alegerea primarilor in doua tururi.

"Am mesaje pentru PNL in toate domeniile, dar le voi doza (...) Toate vor fi rezolvate la momentul oportun, care va veni destul de repede. Acum sa rezolvam prima data lucrul care este cel mai urgent, in speta bugetul pentru 2020. Dupa aceea ne putem gandi si la celelalte chestiuni care sunt foarte importante", a continuat Klaus Iohannis cu explicatiile, la insistentele jurnalistilor.

In sala de sedinta, unde se aflau si parlamentarii PNL, dar si alti lideri ai partidului, Klaus Iohannis a stat la prezidiu (foto) si a continuat sa le transmita fostilor sai colegi de partid mesaje similare celor din campania electorala care abia s-a incheiat cu un rezultat "foarte bun" pentru candidatul PNL.

"Adversarul nostru in toate campaniile (...) a fost PSD, un PSD care a incasat-o de 3 ori in acest an. Dar PSD nu a fost inlaturat de la putere decat partial. PSD are un numar imens de parlamentari, de primari, de presedinti de CJ, ca atare, ne bucuram de aceasta victorie, dar autosuficienta dupa aceasta victorie ar fi cea mai mare greseala pentru PNL.

Avem in continuare alegeri si astept de la PNL si de la noul guvern Ludovic Orban (care face o treaba foarte buna), la o implicare totala, in asa fel incat la sfarsitul anului 2020 sa le oferim romanilor ceea ce isi doresc: o Romanie fara PSD", a declarat Klaus Iohannis.

Presedintele a mai subliniat ca "in conducerea institutiilor statului nu mai este locul PSD si aceasta chestiune vreau sa fie foarte bine inteleasa: PSD a inhibat dezvoltarea Romaniei in ultimii 30 de ani (...) Romanii au aratat ca isi doresc conducerea Romaniei fara PSD, e un obiectiv care trebuie urmarit in continuare".

Klaus Iohannis le-a mai transmis liberalilor un mesaj ferm: "Sa nu asteptati de la mine o schimbare de atitudine in aceasta privinta" si a subliniat ca, potrivit Constitutiei, "presedintele Romaniei trebuie sa fie deasupra politicilor partidelor, dar asta nu inseamna in niciun caz ca presedintele e in afara politicii romanesti".

"Aceasta prezenta a mea arata ca lucrurile se pot trata intr-un fel foarte potrivit constitutional", a intarit Klaus Iohannis.

La finalul discursului sau, presedintele le-a spus fostilor colegi din partidul pe care l-a condus ca asteapta de la ei sa ii spuna cum au perceput campania, dar si cum "percep situatia actuala", reamintindu-le ca au "foarte multe solicitari" de la romani, de la societatea civila, dar si de la partenerii internationali, cum ar fi legile justitiei, alegerea primarilor in doua tururi, bugetul de stat sau recursul compensatoriu.

Inainte sa inceapa dezbaterile din sedinta PNL jurnalistii au fost scosi afara din sala.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Iohannis sedinta PNL analiza campanie, #Iohannis Romania fara PSD , #presedinte
Comentarii
Poza raulbaal
raulbaal
rank 5
Iohannis asta mai stie si alte cuvinte???Vocabularul lui e atat de
Poza Emigrantul-Anonim
Emigrantul-Anonim
rank 5
"Romanii doresc o Romanie fara PSD"Chiar crezi ce spui? doar unii...