Klaus Iohannis merge, joi si vineri, la Bruxelles

Joi, 13 Decembrie 2018, ora 07:30
2263 citiri
Klaus Iohannis merge, joi si vineri, la Bruxelles
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis participa, joi si vineri, la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles unde se va discuta, in principal, despre viitorul buget al Uniunii Europene. De asemenea, in marja reuniunii Consiliului European, Iohannis va lua parte si la Summit-ul Euro in format extins.

Subiectele aflate pe agenda de discutii a Consiliului European se refera, in principal, la negocierile privind viitorul buget al Uniunii Europene (UE) post-2020, la aspecte legate de Piata Interna a Uniunii, gestionarea fenomenului migratiei, combaterea schimbarilor climatice si lupta impotriva rasismului si a xenofobiei.

"Referitor la viitorul buget al Uniunii, presedintele Romaniei va pleda pentru adoptarea cat mai rapida a acestuia, mentionand ca, in calitate de viitoare presedintie a Consiliului Uniunii Europene, Romania va actiona pentru obtinerea unor progrese semnificative in negocieri.

Presedintele Klaus Iohannis va sustine avansarea eforturilor statelor membre UE in privinta dimensiunii externe a migratiei si o implicare activa in dialogul cu partenerii externi, tarile de origine si de tranzit ale migrantilor, pe baza legaturilor traditionale cu aceste tari, in vederea unei abordari eficiente a acestui fenomen", anunta Administratia Prezidentiala.

Potrivit sursei citate, cu privire la aspectele legate de Piata Interna a Uniunii Europene, presedintele Romaniei "va sustine continuarea eforturilor de consolidare a acesteia, aratand ca tara noastra va promova, in calitate de presedintie a Consiliului UE, demersurile menite sa contribuie la aprofundarea Pietei Interne si avansarea procesului de punere in practica a Strategiei Uniunii Europene pentru Piata Interna".

Vineri, 14 decembrie, presedintele Klaus Iohannis va participa la Summit-ul Euro in format extins, in cadrul caruia va reitera sustinerea Romaniei pentru obiectivul de consolidare a Uniunii Economice si Monetare.

Totodata, Klaus Iohannis va sublinia ca deciziile care vizeaza consolidarea zonei euro sunt foarte importante pentru viitorul UE si, in consecinta, va sustine pastrarea acestor dezbateri in format extins, cu participarea tuturor statelor membre, inclusiv a celor care nu fac parte inca din zona euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Reuniune de urgență a liderilor UE la Bruxelles. Situația din Ucraina și tensiunile dintre Iran și Israel, principalele teme de discuție
Reuniune de urgență a liderilor UE la Bruxelles. Situația din Ucraina și tensiunile dintre Iran și Israel, principalele teme de discuție
Reuniunea extraordinară a Consiliului European are loc miercuri şi joi, 17 și 18 aprilie, la Bruxelles, iar printre principalele teme care vor fi discutate se numără războiul din Ucraina şi...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Iohannis Consiliul European Bruxelles, #Consiliul European Bruxelles , #presedinte