Klaus Iohannis si ora de religie - de la "intransigent" la "foarte atent"

Joi, 05 Martie 2015, ora 09:22
7043 citiri
Klaus Iohannis si ora de religie - de la "intransigent" la "foarte atent"

Klaus Iohannis era, in vremea in care ocupa functia de inspector scolar la Sibiu, "intransigent" cu profesorii care nu stiau sa predea religie, insa era "foarte atent" cu cei care impuneau aceasta materie ca "ora de excelenta in scoli".

Preotul Constantin Necula a rememorat, la Gandul Live, experienta pe care a avut-o in calitate de profesor de italiana, la Colegiul Gheorghe Lazar, cand Klaus Iohannis era inspector scolar la Sibiu.

Ora de religie: Cati parinti au facut cerere pana acum. Ministrul Educatiei se teme de procese

"Cand era inspector general, a avut o atitudine intransigenta fata de profesorii care nu stiau sa predea religie, dar extrem de atenta pentru cei care au reusit sa impuna ora de religie ca ora de excelenta in scoli. Pentru ca sunt scoli in Romania, si trebuie sa recunoastem si asta, in care ora de religie este de excelenta", a povestit parintele Necula.

Spinoasa problema a religiei in scoli: Elevii sunt obligati sa stea la ora, chiar daca nu au optat pentru ea

Constantin Necula, care este si consilier al mitropolitului Ardealului, Laurentiu Streza, a vorbit si despre decizia Curtii Constitutionale in ceea ce priveste ora de religie in scoli.

"Trebuie sa respectam decizia Curtii Constitutionale, (...) trebuie sa participam cu bucurie la renasterea unei noi ore de religie in scoli, de abia acum avem cu adevarat un invatamant confesional in Romania", a mai spus preotul.

Curtea Constitutionala a decis, in 12 noiembrie 2014, ca obligatia de a face cerere pentru ca un elev sa nu participe la ora de religie, prevazuta in Legea Educatiei, este neconstitutionala, oficiali ai Curtii precizand ca, urmare a hotararii, o astfel de solicitare va trebui facuta doar de cei care vor sa studieze disciplina.

CCR arata, in motivarea deciziei, ca oferta educationala pentru aceasta disciplina este de natura sa afecteze libertatea de constiinta.

Elevii vor putea face solicitare pentru participarea la ora de religie o singura data pe ciclu de invatamant - primar, gimnazial si liceal, exceptie facand anul scolar 2015-2016, cand isi vor exprima optiunea indiferent de anul de studiu.

Ora de religie, subiect de disputa in Parlament: "Dumnezeu e mort", mesajul pe care un deputat il vrea pe pereti

Vineri, 6 martie, este ultima zi in care parintii elevilor care doresc sa studieze religia la scoala mai pot depune cereri in acest sens la institutiile unde invata copiii lor. Cererile sunt valabile doar pentru acest semestru, din toamna oficialii din Ministerul Educatiei urmand sa stabileasca o alta varianta.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Klaus Iohannis religie scoli, #Klaus Iohannis profesori religie, #scandal ore religie scoala , #presedinte