Ziare.com

Loja de Onoare a Revolutionarilor din Decembrie 1989 ii cere lui Iohannis sa nu foloseasca Revolutia in scopuri electorale

Vineri, 17 Mai 2019, ora 07:10

   

Loja de Onoare a Revolutionarilor din Decembrie 1989 ii cere lui Iohannis sa nu foloseasca Revolutia in scopuri electorale
Federatia Loja de Onoare a Revolutionarilor din Decembrie 1989 i-a adresat, joi, o scrisoare deschisa presedintelui Klaus Iohannis in care ii cere sa nu foloseasca "Revolutia Romana in scopuri electorale".

"Urmare a comunicatului Dvs. intitulat 30 de ani de la Revolutia Romana din Decembrie 1989. 2019 - Anul omagierii victimelor comunismului, cu respect ne adresam Dvs., dle Presedinte al Romaniei, Klaus Werner Iohannis, calitate pe care ati dobandit-o in urma alegerilor libere, prin vot democratic al poporului roman.

In Decembrie 2019 se implinesc 30 de ani de la Revolutia Romana, 30 de ani in democratie a poporului roman, cand comemoram eroii cazuti in acel sangeros Decembrie '89, care cu jertfa si sacrificii supreme, au instaurat libertatea si democratia in Romania", se arata in scrisoarea data publicitatii.

Potrivit federatiei, decembrie 1989 face parte din istoria poporului roman, "este momentul in care poporul roman, prin sangele varsat de eroii nostri, si-a castigat libertatea, demnitatea de a fi roman, dreptul de a alege si de a fi ales".

"Domnule Presedinte, va cerem sa nu folositi Revolutia Romana in scopuri electorale, Revolutia trebuie sa ramana nepatata in memoria poporului roman. Domnule Presedinte, nu aveti voie sa schimbati istoria si semnificatia momentelor care au redat libertatea si demnitatea poporului roman, istoria poporului roman trebuie sa ramana a noastra, a poporului roman.

Nu trebuie sa uitam ca Revolutia este un bun istoric, al unui intreg popor, un act infaptuit de oameni pentru oameni, cu curaj, spirit de sacrificiu si darzenie, in numele unor idealuri si drepturi sfinte, cu increderea unui neam cu frica de Dumnezeu si respect fata de adevar", se mai subliniaza in scrisoarea deschisa.

Amintim ca presedintele Klaus Iohannis va declara anul 2019 drept "Anul omagierii victimelor comunismului", in contextul implinirii a 30 de ani de la Revolutia din 1989.

Citeste si:

Fiul Doinei Cornea il refuza pe Iohannis si nu vine la ceremonia de omagiere a victimelor comunismului


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1490 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Parascovenie!!!

Ce e acesta parascovenie numita pompos "Loja de Onoare a Revolutionarilor din Decembrie 1989" ?
-o loja masonica?
-o noua manevra de jaf a tarii?
-o asociatie a unor "revolutioneri" de genul Mitralierei?
...
Astia au primit si primnesc bani,case,pamant,tot felul de drepturi si rente,scutiri de impozite,scl si tot nu se mai satura!

 

Loja de Onoare a Revoluționarilor este o creație in slujba PSD.

In noiembrie 2012 aceasta iși exprima "indignarea față de atacurile impotriva domnului Ion Iliescu, liderul de necontestat al Revoluției Romane". La 23 ianuarie 2017 aceeași lojă a adresat o scrisoare deschisă președinților celor două camere ale parlamentului, Dragnea și Tăriceanu, in care le cerea să declanșeze de urgență procedura de suspendare a președintelui Iohannis pentru "gestul iresponsabil de a veni in mijlocul gloatei, cauționand un protest neautorizat". Gestul președintelui era calificat drept "o amenințare la cuceririle Revoluției din Decembrie 1989, ceea ce nu putem tolera".

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor