Ziua Internationala de Comemorare a Victimelor Holocaustului: Mesajele transmise de Klaus Iohannis si de Guvern

Duminica, 27 Ianuarie 2019, ora 11:31
2192 citiri
Ziua Internationala de Comemorare a Victimelor Holocaustului: Mesajele transmise de Klaus Iohannis si de Guvern
Foto: Arhiva Pixabay

Presedintele Klaus Iohannis si Guvernul au transmis, duminica, mesaje cu prilejul Zilei Internationale de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

"Cu prilejul Zilei Internationale de Comemorare a Victimelor Holocaustului (27 ianuarie), Guvernul Romaniei aduce un omagiu memoriei victimelor Holocaustului. Guvernul Romaniei reitereaza angajamentul pentru lupta impotriva antisemitismului si pentru a incrimina negarea Holocaustului si incitarea la antisemitism, incurajand solidaritatea si spiritul civic ca fundamente pentru o societate democratica si moderna. Totodata, in contextul detinerii Presedintiei rotative a Consiliului UE, Romania are ca obiectiv coeziunea valorilor comune.

Iar promovarea combaterii eficiente a rasismului, intolerantei, xenofobiei, populismului, antisemitismului si descurajarea discursului bazat pe ura reprezinta una din temele centrale ale stimularii solidaritatii si coeziunii Uniunii Europene", se arata intr-un comunicat de presa al Guvernului.

In comunicat se mai arata ca Romania a realizat, in ultima perioada de timp, in plan intern, pasi importanti in directia comemorarii victimelor Holocaustului si a promovarii educatiei despre Holocaust.

"Mai mult, in perioada martie 2016 - martie 2017, Romania a exercitat Presedintia Aliantei Internationale pentru Memoria Holocaustului si a sustinut adoptarea definitiei de lucru a antisemitismului. In luna iunie 2018, la doi ani de la adoptarea definitiei, Parlamentul Romaniei a adoptat o lege speciala privind combaterea antisemitismului, care defineste antisemitismul si incrimineaza distribuirea si promovarea de materiale cu un continut antisemit, precum si promovarea de idei, conceptii sau doctrine antisemite. Reiteram ca promovarea diversitatii, a respectului fata de celalalt, a egalitatii de sanse reprezinta principii esentiale pentru dezvoltarea unei societati democratice", se mai arata in comunicat.

Si presedintele Klaus Iohannis a transmis pe Twitter un mesaj cu prilejul Zilei Internationale de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

"Onoram victimele Holocaustului prin reafirmarea angajamentului nostru de a lupta impotriva antisemitismului, a rasismului si a xenofobiei", a scris pe Twitter Iohannis.

El a postat si o fotografie in care se regasesste si un citat din Elie Wiesel: "Opusul vietii nu este moartea, ci indiferenta".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Holocaust, #comemorare Holocaust, #mesaje comemorare holocaust, #Ziua Internationala de Comemorare a Victimelor, #Iohannis Holocaust , #presedinte