Mesajul FMI la intalnirea cu Iohannis: Romania are nevoie de sustinerea luptei anticoruptie

Joi, 16 Martie 2017, ora 18:45
4321 citiri
Mesajul FMI la intalnirea cu Iohannis: Romania are nevoie de sustinerea luptei anticoruptie
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a primit joi, la Palatul Cotroceni, vizita delegatiei FMI.

Seful misiunii Fondului in Romania, Reza Baqir, a transmis ca este nevoie de continuarea luptei anticoruptie, precum si a unor politici economice sanatoase.

"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a primit joi, 16 martie a.c., la Palatul Cotroceni, vizita delegatiei FMI condusa de domnul Reza Baqir, seful misiunii pentru Romania. Intrevederea a avut ca scop prezentarea principalelor concluzii ale misiunii periodice de evaluare, in virtutea statutului Romaniei de tara membra a Fondului Monetar International", se arata in comunicatul Administratiei Prezidentiale.

Temele abordate in cadrul discutiilor s-au axat pe evolutiile economice recente ale Romaniei.

"Seful misiunii FMI a subliniat necesitatea unor politici economice sanatoase, care sa consolideze cresterea economica din ultimii ani a Romaniei, mai ales in contextul in care actualul cadru fiscal-bugetar prezinta o serie de riscuri si vulnerabilitati", a precizat sursa citata.

De asemenea, in cadrul intalnirii, a fost prezentata "nevoia de a regandi trendul politicilor economice din ultimii ani, de la politici si masuri axate pe stimularea puternica a consumului, catre politici de sustinere a investitiilor si a structurii productive a economiei Romaniei".

"In acest sens, reprezentantii FMI au aratat ca Romania are nevoie de cresterea performantelor in absorbtia fondurilor europene si imbunatatirea semnificativa a colectarii veniturilor de catre ANAF, dar si de asigurarea predictibilitatii si sustinerea in continuare a luptei impotriva coruptiei", a anuntat Administratia Prezidentiala.

La randul sau, presedintele Klaus Iohannis a mentionat "importanta cresterii increderii in economia Romaniei, prin politici publice credibile, eficienta si transparenta a cheltuielilor publice, dar si printr-un cadru competitiv pentru mediul de afaceri".

"In incheierea intrevederii, a fost reafirmata dorinta de a continua colaborarea buna dintre Romania si Fondul Monetar International, astfel incat climatul economic general sa fie stabil si favorabil cresterii prosperitatii", a incheiat Administratia Prezidentiala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
#Iohannis intalnire FMI, #Iohannis intalnire reprezentanti FMI, #delegatie FMI Romania , #presedinte